Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Erdoğan'a 'diktatör bozuntusu' dediği için CHP Genel Başkanı hakkında fezleke hazırladı.

Kılıçdaroğlu hakkında Cumhurbaşkanı’na hakaretten fezleke hazırlandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Kurultayı'nda Cumhurbaşkanı Erdoğan'a ‘diktatör bozuntusu’ dediği için Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında fezleke hazırladı.

Cihan'ın bildirdiğine göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçlar Soruşturma Bürosu, Kılıçdaroğlu hakkında ‘cumhurbaşkanına hakaret ve kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ suçlarından fezleke hazırladı.

Fezlekede, Kılıçdaroğlu’nun 16 Ocak 2016’da yapılan CHP olağan kongresinde ve 19 Ocak’ta partisinin grup toplantısında ‘diktatör bozuntusu’ ifadesini kullandığı hatırlatıldı.

Fezlekede, Kılıçdaroğlu’nun beyanlarının eleştiride bulunmak, kanaat açıklama ve ifade hürriyeti sınırlarını aştığı kaydedildi. Fezleke, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sunulmak üzere Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Ocak 2016'da gerçekleştirilen CHP Kurultayı'nda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tarafsızlığını korumadığı gerekçesi ile eleştirerek, "Diktatör bozuntusu adam; senin için şeref ve namus ne anlama geliyor? Oturacaksın, bunun hesabını vereceksin. Ya adam gibi tarafsızlığını korursun, saygı görürsün. Tarafsızlığını korumazsan sana her gün, her dakika namus ve şeref kavramını hatırlatacağım. Soruyorum, sen namus ve şereften ne anlıyorsun? Sen bu yemini niye ettin? Namusum ve şerefim üzerine tarafsız davranacağım diye yemin ettin. Sende namus ve şeref ne anlama geliyor? Ben bunu öğrenmek istiyorum." demişti.

Kılıçdaroğlu'nun Erdoğan'a yönelik bu sözlerinin ardından kongreye davetli olan AKP'li isimler salonu terk etmişti.