Kılıçdaroğlu: Halkına sahip çıkmayan bir  iktidar var

HÜSEYİN ŞİMŞEK

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Genel Başkan Yardımcıları ile yaptığı toplantıda iktidarın salgın sırasındaki uygulamalarını değerlendirdi. AKP’nin salgın hastalığı küçümsediğini ifade eden Kılıçdaroğlu’nun, “Olayın büyüklüğünün farkında değiller. Gerekli önlemleri almayarak Türkiye’yi büyük bir soruna doğru sürüklüyorlar. ‘Covid 19’dan ölmezsen, açlıktan öl’ yaklaşımı içerisindeler” dediği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin genel merkez binasında kurmaylarıyla yaptığı toplantıda, koronavirüs gündemini değerlendirdi ve AKP’nin halkı açlığa mahkum ettiğini söyledi. CHP’nin önerilerinin dikkate alınmadığını vurgulayan Kılıçdaroğlu, “Önerilerimiz yerine getirilseydi Türkiye bu kadar ağır bir kayıp yaşamayacaktı. Mali yükü, ihtiyaç sahibine bırakamazsınız” değerlendirmesini yaptı.

YENİ İHTİYAÇ SAHİPLERİ VAR

AKP’nin halkı yalnız bıraktığını vurgulayan Kılıçdaroğlu’nun değerlendirmeleri şöyle:

“Mevcut ihtiyaç sahipleri vardı. Artık yeni ihtiyaç sahipleri var ancak bir de bunlara sahip çıkmayan bir iktidar var. Salgın süresince ailelere verilecek para ile bu ailelerin geçimini sağlaması mümkün değil. İhtiyaç sahipliği konusunda da bizim önerilerimizi yerine getirmediler. Saray sosyetesinin, halkın ihtiyaç duyduğu tanı kitlerini karaborsaya düşürmesi ve sabah kahvaltı masalarında yakınlarına ikram etmesi kabul edilebilir değil.”