CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal konut projesine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı "Hazine garantisi ver" çağrısını yineledi. TOKİ’nin birçok ildeki ihalelerinin iptal olduğunu söyleyen Kılıçdaroğlu, "Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına “Bay Kemal projeye karşı çıktı” haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, 'hazine garantisi' çağrısını yineledi: Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz

Sosyal konut projesine ilişkin AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yaptığı "Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver" diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı yeni paylaşımla 'hazine garantisi' çağrısını yineledi.

TOKİ'nin Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl ve birçok ildeki ihalelerinin iptal olduğunu bildiren Kılıçdaroğlu, "Çünkü müteahhitler ihaleye girmiyor. Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum" dedi.

AKP'ye yakınlığıyla bilinen medyanın, kendisi hakkında projeye karşı çıktığı yönündeki haberlere de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına “Bay Kemal projeye karşı çıktı” haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun" ifadelerini kullandı.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Son dönemlerde TOKİ’nin Ankara, İstanbul, Şanlıurfa, Bilecik, Bingöl ve daha birçok ildeki ihaleleri iptal oldu. Çünkü müteahhitler ihaleye girmiyor. Sen de ben de biliyoruz bu sosyal konut projesiyle amacını Erdoğan. Ama ben bu işin başarılı olmasını istiyorum.

Halkımızın böyle bir projeye ihtiyacı var, siyasiler olarak, bu ihtiyacı karşılamaya mecburuz. Tekrar ediyorum, hazine garantisi ver. Destekleyeceğiz. Bir rezalet daha yaşansın istemiyoruz.

Ha sen yine git, medya görünümlü aparatlarına “Bay Kemal projeye karşı çıktı” haberi yaptır, sorun değil. Yeter ki bu iş olsun"

'BANKER ERDOĞAN MISIN SEN?'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçtiğimiz günlerde açıkladığı sosyal konut projesine ilişkin değerlendirmelerde bulunmuş, "Konut meselesi gündemde. Defalarca ısıtılıp ısıtılıp insanımızın önüne konmuş bir proje. Yıllardır aynı hikaye. Erdoğan, biliyorum seçim öncesi para toplamak için yapıyorsun bunu. Ben sosyal devletin savunucusu olarak sosyal konutların yaygınlaşmasını canıgönülden istiyorum" demişti.

"Sana inanalım istiyorsan, bu işe müteahhitlerin girmesi için hazineden gelir güvencesi ver" diyen Kılıçdaroğlu, "Beşli çeteleri semirttin, asıl fakir fukaranın konutu için garanti ver. Vermezsen, sen de biliyorsun ki bu proje bitmeyecek. Gerçi alışkınsın sen boş toprağa yalandan beton harcı dökmeye" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, şunları söylemişti:

"Ben de buradan taahhüt ediyorum, biz iktidara geldiğimizde bu garantilerin arkasında duracağız. Erdoğan garanti vermezsen, bu proje bir Banker Yakup zihniyetinden ibarettir. Topla paraları fakir fukaradan, seçim sürecini finanse et. Banker Erdoğan mısın sen? Yeter be adam!"