CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "Devlette önemli görevlerde bulundum. Onurumla gezdim, siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Rüşvet verenlerin, ezenlerin her zaman karşısında oldum" dedi.

Kılıçdaroğlu: Devlette önemli görevlerde bulundum, onurumla gezdim, rüşvet verenlerin karşısında oldum

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, devlette önemli görevlerde bulunduğunu belirterek, "Onurumla gezdim, siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Rüşvet verenlerin, ezenlerin her zaman karşısında oldum" dedi. CHP Lideri, "Hedefimiz bu ülkede yoksulluğu ve yolsuzluğu bitirmek" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Burdur'da CHP'nin üye katılım toplantısında açıklamalarda bulundu.

Bucak'tan arzu ettikleri oyu alamadıklarını belirten CHP Lideri, "Bunun sorumlusu biziz. Bir yerde hata varsa hata bizde" diye konuştu.

"Kadınların daha güçlü olmasını isterim" diyen Kılıçdaroğlu, "Kadınlar çalışıyorlar, kadınlar emek harcıyorlar. En çok çalışan kadınlar, en çok mağdur edilenler de kadınlar. Allah'ın izniyle Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz" ifadelerini kullandı.

Parlamentonun yarısının erkek, yarısının kadın olması için kanun teklifi sunduklarını ancak reddedildiğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Allah nasip eder, iktidar olduğumuzda bu kanunu da getireceğiz Meclis'e" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Gençler heyecanlı biliyorum. Onların heyecanını bir dava uğruna büyütmemiz gerekiyor. O dava alın terine değer verme kavgasıdır. O kavga beraber, birlikte yaşayalım, kucaklayalım davasıdır. O dava ayrışma değil kucaklaşma davasıdır. O dava hiçbir evde hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği bir davadır. Bu dava dolayısıyla buradayım. Emeğiyle geçinmeye çalışanlar, gençler partiye katılıyor. Bu davanın bir neferi olarak karşınızdayım.

Bucak'tan arzu ettiğimiz oyu alamadık. Bunun sorumlusu biziz. Bir yerde hata varsa hata bizde. Biz gelmedik, sofranıza oturmadık, çayınızı içmedik. Ankara'da oturduk güzel laflar ettik. Ben böyle bir insan değilim. Sizler gibi yetişen bir insanım. 7 kardeşiz, üniversiteyi bitiren sadece benim. Devlette önemli görevlerde bulundum. Onurumla gezdim, siyasete girdiğim gün mal varlığımı internet siteme koydum. Rüşvet verenlerin, ezenlerin her zaman karşısında oldum.

Her birimizin dünya kadar derdi, sorunu vardır. Halktan, emekten, alın terinden yana olan, torpili değil de hak edene hak ettiği hakkı teslim eden anlayışa ihtiyacımız var. 2 bin 200 liradan buğday alıp dışarından 6 bin liraya alıyorsanız bir sorunumuz var demektir.

Her evde huzurun, bereketin olmasını isterim. Kadınların daha güçlü olmasını isterim. Kadınlar çalışıyorlar, kadınlar emek harcıyorlar. En çok çalışan kadınlar, en çok mağdur edilenler de kadınlar. Allah'ın izniyle Aile Destekleri Sigortası'nı getireceğiz. Kadınlar ne kadar güçlü olursa toplum o kadar güçlü olur aslında. Sevgiyi anneden öğreniyoruz, dilimizi anneden öğreniyoruz, şarkıları türküleri anneden öğreniyoruz. O zaman kadının güçlü olması lazım. Kadın güçlü olduğu zaman Türkiye güçlü olur. Bunun da farkındayım. O nedenle Meclis'e bir kanun teklifi sundum. Dedim ki; parlamentonun yarısı erkek, yarısı kadın olsun. Ya arkadaş, kadın-erkek eşitliği diyorsak en azından kadınların Meclis'e kadınların daha güçlü olarak temsil edilmesi lazım. Reddettiler. Allah nasip eder, iktidar olduğumuzda bu kanunu da getireceğiz Meclis'e. Kadınların parlamentoda Türkiye'yi daha güçlü bir şekilde temsil etmelerinin önünü açacağız.

Partimize yeni katılan arkadaşlarımız var, beraber olmak zorundayız. Hedefimiz bu ülkede kardeşçe yaşamak. Hedefimiz bu ülkede yoksulluğu ve yolsuzluğu bitirmek. Gençler torpilden bahsettiler. Göreceksiniz, bu ülkede torpili kaldıracağız. Siyaset yapmanın temel hedefi hakkı, hukuku ve adaleti sağlamaktır."