CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener bugün Ankara'da görüşecek.

Kılıçdaroğlu ile Akşener görüşecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, bugün bir araya gelecek.

İki lider, Ankara'da Çankaya Belediyesi'nin Ahlatlıbel Tesisleri'nde saat 19.30'da görüşecek.

AKŞENER'İN DANIŞMANI KULİS BİLGİSİNİ YALANLADI

Gazeteci Nevşin Mengü, kişisel YouTube kanalındaki programında görüşmeye ilişkin kulis bilgisini paylaştı.

Mengü, "Aldığım kulis bilgisine göre Akşener bugünkü toplantıda Kılıçdaroğlu'na ‘Altılı Masa kazandırmıyor, kaybettiriyor. Biz bu şekilde yol yürümek istemiyoruz’ diyecek" ifadelerini kullandı.

Nevşin Mengü ayrıca, "Meral Hanım masadan kalkmaz ama Kemal Bey'e masanın yapısıyla ilgili şikayetlerini iletir" değerlendirmesini yaptı.

Mengü, aktardığı kulis bilgisine ilişkin Akşener'in danışmanı Murat İde'den gelen açıklamayı da paylaştı.

İde, kulis bilgisini yalanlayarak, "Sayın Genel Başkanımızın, iddia edildiği şekilde ne fikri, ne araştırması, ne de böyle bir gündemi var. Bu kulisin kaynağı kimse, açık ve net bir tarif yapabilirim... Türkiye için önemli bir süreci sabote eden biri. Meral Akşener, bunca yıllık siyasi tecrübesiyle, bu kadar saçma bir kulise özne olamaz" ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, geçen hafta İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına dair "İki arkadaşımızdan biri aday gösterilse hayır demeyeceğiz" sözleri için, "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı. Her partinin kendi kuralları vardır" ifadelerini kullanmıştı.

Akşener ise Kılıçdaroğlu'nun "Bir parti başka bir partinin içişlerine karışmamalı" ifadelerine ilişkin, "Normalde Kılıçdaroğlu'nun söylediği söz oraya gitmekle alakalı değil. Dolaysıyla bir siyasi partinin içişlerine karışmak gibi bir durum yok. Ama o masaya verilen görev o masanın aday tespiti. O tespit konusunda herkes hür ve bağımsız" demişti.

Dün basın mensuplarıyla bir araya gelen Kılıçdaroğlu, Akşener ile ilgili bir soruya, "Herhangi bir sorunumuz yok. Niye görüşmeyelim. Kavga etmedik ki ayrılalım. Görüşüyoruz. Herhangi bir sorunumuz yok" yanıtını vermişti.