CHP lideri Kılıçdaroğlu, Derin Yoksulluk Ağı kurucusu Hacer Foggo ile bir video yayınlayarak Türkiye'deki uyuşturucu, özellikle de metamfetamin tehlikesinin boyutlarına değindi. Metamfetamin tehlikesine dikkat çeken Kılıçdaroğlu, "Türkiye’de metamfetamin salgını var. Saray'ın düzeni salgını besliyor. Breaking Bad Süleyman çocukların zehirlenmesine göz yummuştur" dedi.

Kılıçdaroğlu ile Foggo'dan 'metamfetamin' mesajı: Saray'ın düzeni bu salgını besliyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından CHP Yoksulluk Dayanışma Ofisi kurucusu Hacer Foggo'nun da yer aldığı yeni bir video yayınladı.

Türkiye'deki uyuşturucu ve özellikle metamfetamin tehlikesinin boyutlarına değinilen videoda iktidarın bu konudaki politikaları eleştirildi.

Kılıçdaroğlu'nun "Türkiye’de bir metamfetamin salgını var. Saray'ın düzeni bu salgını besliyor. Bakmayın “okul önünde uyuşturucu satanın bacaklarını kırarız” palavrasına. Bugün size Saray'ın kara para ile bu zehri nasıl sokaklarımıza davet ettiğini anlatacağım. Kirli paranın sonucudur bu" başlığıyla yayınladığı videoda, Hacer Foggo da özellikle yoksul mahallelerdeki metamfetamin tehlikesinin boyutlarını anlattı.

'UYUŞTURUCU PARALARINI CARİ AÇIK FİNANSMANINDA KULLANDILAR'

Metamfetaminin dünya ölçeğinde büyük bir tehlike olarak görüldüğünü, dünyanın her köşesinden uyuşturucu baronu ve uyuşturucu çetelerinin Türkiye'ye geldiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

"Gencecik çocuklarımız uyuşturucu ağına düşüyor. Ailelerimiz çaresiz. Bir yanda çocukları bir yanda hayatın türlü zorlukları. Peki evlatlarımızın zehirlenmesinin ana kaynağı nedir? Bu aileler sokaklara uyuşturucu girmesin diye mücade ediliyor ama mevzu sokakta değil daha büyük bir yerde. Her şey bu iktidarın ekonomiyi bitirmesiyle başladı. O kadar müsrifce harcadılar ki beytülmale el atacak, el uzatacak hale geldiler. Hazineyi boşalttılar, ekonomiyi çökerttiler, tüm kaynaklar tükenince de iktidarda kalmak için çok kirli bir oyuna girdiler. Bu oyun neydi sevgili halkım? Her türlü kara paranın ülkeye girmesine göz yumdular. ‘Getir, nereden getirirsen getir, kaynağını sormayacağım’ dediler ve bu kirli parayı yani milyar dolarları, yani uyuşturucu paralarını Türkiye’nin cari açığının finansmanında kullandılar"

Uyuşturucu barolarının parasına göz yumarsan sahipleri de Türkiye’ye gelir. Sonuç dünyanın her köşesinden uyuşturucu çetesi var İstanbul’a gelip yerleştiler. Kafelerde AVM'lerde birbirleriyle çatışmaya başladılar. İstanbul’u dünya suç örgütlerinin, uluslararası mafyanın, uyuşturucu baronlarının çatışma alanına döndürdüler. Arayış içerisinde olan çocuklarımız tepeden aşağıya yayılan bu pisliğin hedefi oldu. Kaynağı belirsiz kara para sokaklara indi.

'BREAKİNG BAD SÜLEYMAN ÜLKENİN ÇOCUKLARININ ZEHİRLENMESİNE GÖZ YUMMUŞTUR'

Bugün, Türkiye'nin sokaklarında, her gelir grubuna göre uyuşturucu satılıyor. Ama ben methe odaklanmak istiyorum. Metamfetamin sokaklarda çok hızlı yayılıyor. Sıvı olarak Türkiye'ye getiriliyor. Türkiye'deki laboratuvarlarda özellikle İstanbul'da kristale çevriliyor. Dünyada uyuşturucu ile mücadele eden tüm kurumların ortaklaştığı bir nokta var. Metamfetamin, dünyanın kabusu olacak. Çünkü bağımlılık yapma potansiyeli çok yüksek olan sentetik bir uyuşturucu. Kimyasallar karıştırılarak, küçük laboratuvarlarda üretiliyor. Ve çok ucuz olduğu için çok hızlı yayılıyor. Uyuşturucunun her türüyle, ama özellikle de meth ile savaşmamız lazım. Bu ailelerimizi, gençlerimizi, sokaklarımızı savunmak için vereceğimiz çok önemli bir savaş.

Gelelim okul önünde yakaladığınız uyuşturucu satıcısının bacağını kırın diyen nam-ı diyar Fotoroman Süleyman'a. O da fotoromancı ya, Saray da çok iyi biliyor ki bu uyuşturucuları kendileri davet ettiler bu ülkeye, 'paralarınızı getirin, her şeye göz yumacağız' dediler ve göz yumdular. Bunlar, onunla bununla poz veren, gençlerin diliyle söyleyeyim, 'Breaking Bad Süleyman' ülkenin çocuklarının zehirlenmesine göz yummuştur, yazıklar olsun onlara. Belediye başkanlarımızla da konuştuk. Sokaklarda çocuklarımız için mücadele vereceğiz. Çetelere, rezil adamlara ne ülkemizi ne sokaklarımızı asla teslim etmeyeceğiz."

Çocuğu meth kullanan bir ailenin yaşadıkları hakkında konuşan Foggo ise şunları söyledi:

'ÖZELLİKLE ÇOCUKLAR TEHLİKE ALTINDA'

"Neredeyse bütün sokaklarda, mahallelerde, özellikle yoksul mahallelerde meth denilen, hatta çocukların dilinde 'metin amca' diyorlar. İnanılmaz derecede çok yaygın. Neredeyse 11-12 yaşa kadar inmiş. Ziyaret ettiğim ailelerin ortak işi, sürekli çocuklarının peşindeler. Okul önlerinde, hastane kapılarında...

Yüzde 45.3 oranında bu uyuşturucu evlerde kullanılıyor. Anne-babaların kaygısı, yeter ki evde olsun, sokakta düşüp ölmesin diye evlerine çocuklarını kitleyenler, hatta zincire bağlayan bir sürü anne baba ile konuştum. Çocuğu uyuşturucudan ölen anne baba ile konuştum.

Yaz-kış çocuklarının peşine düşmüşler. Çok geç anlamışlar meth kullanmasını. Sürekli halüsinasyonlar görüyor çocuk. Hastaneye götürüp ilaç alıyorlar ancak yataklı tedavi göremiyor. Çocuk sürekli sokakta onun peşinde ve en sonunda çocuk halüsinasyon görerek kendisini trenin altına atıyor ve vefat ediyor. Anlatamayacağım çok daha dramatik hikayeler, aile katliamları var. Özellikle çocuklar tehlike altında."