Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ arasındaki protokol metni kamuoyuna paylaşıldı. İki isim 7 madde üzerinde anlaştı.

Kılıçdaroğlu ile Ümit Özdağ arasında imzalanan protokol paylaşıldı

HABER MERKEZİ

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın üzerinde anlaştıkları protokol metni paylaşıldı.

Protokol metnine göre CHP ve Zafer Partisi arasında 7 maddelik bir anlaşma yapıldı.

Anlaşılan başlıklar arasında "Anayasa'nın ilk 4 maddesi ve 66. maddenin tanımı ve içeriğinin korunması", "milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmemesi", "sığınmacıların en geç 1 yıl içinde ülkelerine dönmeleri", "bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele", "devletin bütün birimlerinde liyakatin esas alınması", "yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde mücadele", "devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması" yer aldı.

Protokol metni şöyle:

"Kapsam:

Bu protokol, Zafer Partisi ile Millet İttifakı Bileşenleri arasında, Cumhurbaşkanlığı İkinci tur seçiminde ve sonraki süreçte yapılacak iş birliği esaslarını kapsamaktadır.

Amaç:

21 yıllık AKP hükümetlerinin yarattığı sosyal yıkım, yolsuzluk, yoksulluk, devlet krizi, sığınmacı sorunu, rant-borç-talan ekonomisi ve neden olduğu ağır ekonomi sorunları ve toplumun siyasi kutuplara bölünmesine karşı devletin yeniden düzenlenmesi; millî birlik ve beraberliğin sağlanması, yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar ve ağır ekonomi sorunlarının çözümü, Türkiye için ağır bir güvenlik ve demografi sorunu oluşturan sığınmacı ve kaçakların gönderilmesi için ortak çalışma ve iş birliği detaylarının tespit edilmesidir.

Temel İlkeler

1-Anayasamızın ilk 4 maddesi ve 66. madde de yer alan Türk Vatandaşlığı konusundaki tanımı ve içeriği korunacaktır.

2-1924 yılında kurulan milli-üniter-laik devletten asla taviz verilmeyecektir. Bu değerlere bağlı kalınacaktır.

3- Başta Suriyeliler olmak üzere tüm sığınmacılar ve kaçaklar en geç 1 yıl içerisinde ülkelerine geri gönderilecektir.

4. Devletin varlığı ve bütünlüğünü hedef alan başta FETÖ, PKK, IŞİD olmak üzere bütün terör örgütleri ile etkin ve kararlı mücadele edilecektir. Terörle mücadele çerçevesinde, terörle bağlantısı hukuki kanıtlarla sabit olan mahalli idare yöneticileri yerine devlet görevlileri ataması uygulamasına yargı kararı çerçevesinde devam edilecektir. Terörle müzakere değil, mücadele edilecektir. Türkiye’nin milli ve üniter devlet yapısını hedef alan hiçbir siyasi ve hukuki düzenlemeye izin verilmeyecektir.

5- Devletin bütün birimlerinde yapılacak görevlendirmelerde sadakat değil, liyakatin esas alınması sağlanacaktır.

6-Bütün yolsuzluklar ile hukuk çerçevesinde çok etkin bir şekilde mücadele edilecektir.

7- Devletin vatandaşına karşı şeffaf olunması ve açık davranması konularında tam mutabakata varılmıştır."

ZAFER PARTİSİ İKİNCİ TURDA KILIÇDAROĞLU'NU DESTEKLEYECEK

Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ümit Özdağ, Zafer Partisi Genel Merkezi’nde yaklaşık 1 saat görüştükten sonra kameraların karşısına geçti.

İki isim parti binası önünde ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, açıklamasında, "Güzel sonuçlar elde edildi" dedi.

Ümir Özdağ ise Zafer Partisi'nin Cumhurbaşkanı Seçimi'nin ikinci turunda Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceğini açıkladı.