İstanbul’daki kar yağışının ardından iktidarın hedef aldığı İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sahip çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Her kar yağışından sonra kentte olağanüstü bir durum vardır. Ekrem Bey gidip dozerin başında mı duracaktı?” dedi. Kılıçdaroğlu, Bahçeli’nin İmamoğlu ile ilgili sözlerine de yanıt vererek, “Neden affını istiyor beyefendi? Ekrem Bey’i siz mi göreve getirdiniz?” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, İmamoğlu’na sahip çıktı: Dozerin başında mı duracaktı?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı TV100 yayınında Kerem Kırçuval’ın sorularını yanıtladı.

Samsu’nda Atatürk Anıtı’na yapılan saldırıyla ilgili konuşan Kılıçdaroğlu, ‘bunların gündemi değiştirmeye yönelik olaylar olduğunu’ savunarak, “Vatandaşın mutfağında yangın var, birileri toplumun dikkatini başka bir yere çekmeye çalışıyor. Atatürk sadece bizim önderimiz değil, tüm mazlumların önderi. Bu bir akıl tutulması. Bunlar sağlıklı ruh yapısına sahip olan insanlar değil. Hiçbir vatandaşın yüreğinden Atatürk sevgisini çıkaramazlar” dedi.

CUMHURBAŞKANLIĞI ADAYLIĞI KONUSU

Kılıçdaroğlu, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin soruya da yanıt verdi. Cumhurbaşkanlığı için sağduyulu bir tanım yaptığını ifade eden CHP lideri, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Cumhurbaşkanının 84 milyonu kucaklaması, insanların inançlarına saygı duyması, günün 24 saati konuşmaması lazım. Cumhurbaşkanı devletin sigortasıdır. Siyasi partiler arasında çıkan tartışmaları çözer, TBMM’nin açılışını yapar ve o açılışta herkesi kucaklayan konuşmalar yapar. Ülkenin adaletle yönetilmesini sağlar, cumhurbaşkanı dediğiniz budur. Bu ben miyim bir başkası mı bilmem, ancak cumhurbaşkanı dediğiniz böyle olmalıdır.”

İMAMOĞLU’NUN MOBESE GÖRÜNTÜLERİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıya giderken MOBESE kameralarıyla izlenip restorandaki görüntülerinin sızdırılmasıyla ilgili de konuşan Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“Ben zaten söylüyordum dinleniyoruz diye, MOBESE izlendiğimizi de gösterdi. Bu devletin, parti devletine dönüştüğünü gösteriyor. Bir kişinin şahsi egolarına teslim olmuş bir devlet yapısına dönüştüğünü görüyoruz. O yüzden bürokratlara çağrı yaptım. Erdoğan İstanbul’u kaybettiğini bir türlü içine sindiremedi. Çünkü İstanbul’un rantından yararlanıyordu. AKP’nin büyük ölçüde İBB’den beslendiğini çok iyi biliyorduk. İstanbul’u Ekrem Bey’in kazanması onlar için hazmedilmesi zor bir durum oldu. Ekrem İmamoğlu kazanmanın ötesinde başarılı bir belediye başkanlığı performansı da sergiledi. Duran bütün metro yatırımlarının kaynağını bularak sözleşmelerini imzaladı. 10 ayrı yerde 10 ayrı metro inşaatını birden başlattı. Bunu da hazmedemediler. Yolsuzlukların da üzerine gitti. Bunun yanı sıra müthiş bir yolsuzluk dosyaları vardı. İçişleri Bakanı devreye girdi, “yolsuzluk dosyalarını bize verin” dedi ve aldı. Hasırın altında bekliyor dosyalar. Bu olay bir değil, iki değil, üç değil. Ekrem Bey’in üzerinde baskı kurmaya çalıştılar.”

ARKASINDA DURDU

“Her kar yağışından sonra kentte olağanüstü bir durum vardır. Katıldığı yemekten haberim vardı. Ekrem Bey önemli kararlar alırken genel başkana haber verir. Kaldı ki Ekrem Bey gidip dozerin başında mı duracaktı? Hayır, yönetecekti orayı. Binlerce kişi havaalanında sloganlar attı, Türkiye’nin itibarını sorguladı. THY’nin ne kadar yetersiz olduğunu gördü ama bunlar hiç konuşulmadı, Ekrem Bey’in yemeği konuşuldu.”

BAHÇELİ’YE YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun görevden ‘affını’ istemesini savunan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’ye ise şu sözlerle yanıt verdi:

“Neden affını istiyor beyefendi? Ekrem Bey’i siz mi göreve getirdiniz? Ekrem Bey’i göreve İstanbul halkı getirdi. Buyursunlar anket yapsınlar, İstanbul halkı Ekrem Bey’i seviyor. Ekrem Bey onların düşündüğünden çok daha fazla çalışıyor.”

CHP liderinin değerlendirdiği diğer konular şöyle:

AKP DÖNEMİNDE İBB’DEN BORÇ ALAN İSİMLER

“Belediyeden para alıyorsunuz geri ödemiyorsunuz, Meclis’te yemin ediyorsunuz. Yeri gelince de dinden imandan bahsediyorlar. Sizde din iman var mı? Tüyü bitmemiş yetimin hakkını yiyorsunuz? Nasıl boğazınızdan aşağı iniyor ya?”

İYİ PARTİ’NİN “İTTİFAK YAPMAYA MECBUR DEĞİLİZ” AÇIKLAMASI

“Bir çatlak yok. Milletvekilleri kendi görüşlerini söyleyebilirler. Biz saygı duyarız. Kimse kimseye mecbur ve mahkum değildir.”

BÜROKRATLARA ÇAĞRI

“Bürokrasiden gerçekten belgeler, raporlar, onaylar yağıyor. Biz de ayrıca kontrol edip doğruluğuna bakıyoruz. Örneğin Ulaştırma Bakanı açıklama yaptığında 15 dakika sonra gerçek bilgiler bize ulaştı. Bürokratlar bilgileri ulaştırırken bakanın doğruyu söylemediğini beyan ettiler. Çünkü bu ülkede hala dürüst bürokratlar var, bunlar bir köşeye atılmış vaziyetteler. Çünkü Saray hükümeti düzgün çalışan bürokrat istemiyor, bu nedenle tasfiye edilmişler.”