CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olmadığını belirterek, "Şu anda görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu: İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı olmadığını söyledi.

İstanbul Sanayi Odası'nı ziyareti eden Kılıçdaoroğlu, gazetecilerin cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'na dün Haber Global'de katıldığı programda sarf ettiği 'İttifak isterse aday olurum' sözleri hatırlatılarak; 'Bugün ittifak ile bir temasınız oldu mu?' sorusu yöneltildi.

Kılıçdaroğlu soruya, ''Bunu daha öncede ifade etmiştim, yeni bir şey değil aslında. İttifak bu konuda kararı birlikte, demokrasi konusunda birlikte mücadele ettiğimiz, parlamenter sistemi getirmek istediğimiz arkadaşlarla karar verilecek'' yanıtını verdi.

İMAMOĞLU VE YAVAŞ'IN ADAYLIĞINA KARŞI MI?

Bir gazetecinin "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş'ın adaylığına karşı olduğunuzu söylemiştiniz, aynı fikirde misiniz?" şeklindeki sorusuna Kılıçdaroğlu, şöyle yanıt verdi: "İmamoğlu ve Yavaş'ın cumhurbaşkanlığı adaylığına karşı değilim, arkadaşların şu anda görevleri var ve şu anda çalışıyorlar. Başarılı bir süreci İstanbul ve Ankara'ya yaşatıyorlar."

''TALİHSİZ BİR AÇIKLAMA''

Kılıçdaroğlu'na, 'Yeni Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin tartışmalara neden olan ,''En fazla neyini kaybedersin? Maaş alıyorsun en fazla enflasyonun altında ezilirsin. Ben ise büyün varlığımı kaybederim bu iş düzelmezse'' sözleri de soruldu.

Kılıçdaroğlu, ''Talihsiz bir açıklama. Bakanlar, ekonominin gidişini şahsileştirmezler. Kendi şahşi pozisyonlarını ekonomi ile bir tutmazlar. Doğru değil, talihsiz bir açıklama'' değerlendirmesini yaptı.