Ankara kulislerine göre, Kılıçdaroğlu'nun İnce ile yapacağı görüşme için Nisan ayının ilk haftası işaret ediliyor. Ancak İnce ile görüşme için anket sonuçlarına bakıldığı, İnce'nin 100 bin imza toplayıp aday olması durumunda seçime etkisinin ne olacağının net olarak tespit edilmeye çalışıldığı iddia ediliyor.

Kılıçdaroğlu-İnce görüşmesi için nisan ayı işaret ediliyor: 'Anket sonuçları' iddiası

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun, adaylık için 100 bin imza süreci devam eden Memleket Partisi lideri Muharrem İnce ile Nisan ayının ilk haftası görüşeceği belirtiliyor.

CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'nın kulislerden aktardığına göre, Kılıçdaroğlu'nun İnce ile yapacağı görüşme için anket sonuçlarına bakıldığı iddia ediliyor. Canova'nın aktardığına göre, CHP'nin önüne çok farklı anketler gittiği ve bazı anketlerin şişirilmiş olarak tanımlandığı belirtilirken, güvenilir bazı isimlerin çalışmalarına bakılıyor. Bu çalışmalar kapsamında Muharrem İnce'nin şu aşamada, oyunun yansıtıldığı gibi yüksek çıkmadığı tespiti yapılıyor.

Ayrıca, kulislere yansıyana göre seçimin son haftası kim önde diye bakan bir seçmen tabanının varlığından söz ediliyor. Bu grubun kim öndeyse ona yüklendiği ve daha çok kim olmasın görüşünden hareket ederek, isime ve partiye bakmadan karar verdiği tespitleri de yapılıyor. Dolayısıyla son haftada anketlerde öne çıkacak isimler arasında karar verileceği, diğer seçeneklerin tercih dışı kalabileceği üzerinde duruluyor.

Buna göre, İnce'nin 100 bin imza toplayıp aday olması durumunda seçime etkisinin ne olacağının net olarak tespit edilmeye çalışıldığı, şu anki tablo köpük mü gerçek mi onu görmek için Kılıçdaroğlu'nun sağlıklı birkaç anket sonucunu görmek istediği vurgulanıyor.

MUHARREM İNCE ÇEKİLİR Mİ?

CHP cephesinde İnce'nin çekilip çekilmeyeceğine dair yapılan değerlendirmeler, "Sağı solu belli olmaz ama kaybettiren olmayı göze alamaz belki Kılıçdaroğlu ile bir müzakere yapar" yönünde olduğu belirtiliyor.