Muharrem İnce'nin istifasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Bu, CHP’den ilk istifa değil. Daha önce de ayrılıp parti kuranlar oldu. Demokraside bunlar olabilir" dedi.

Kılıçdaroğlu, İnce'nin istifasına ilişkin konuştu: Demokraside bunlar olabilir

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Muharrem İnce'nin istifasına ilişkin, "Biz, vatandaşın gündemi olan ekonomik sorunlarla ilgilenmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

CHP Merkez Yönetim Kurulu (MYK) dün genel başkan Kılıçdaroğlu başkanlığında basına kapalı olarak toplandı.

Cumhuriyet'in aktardığı habere göre, Muharrem İnce’nin CHP’den istifa ederken kullandığı ifadelerin gündeme geldiği toplantıda Kılçdaroğlu’nun, “Herhangi bir yorumda bulunmayacağız. Bu, CHP’den ilk istifa değil. Daha önce de ayrılıp parti kuranlar oldu. Demokraside bunlar olabilir. Biz, vatandaşın gündemi olan ekonomik sorunlarla ilgilenmeye devam edeceğiz” dediği öğrenildi.

Muharrem İnce, dün CHP'den istifa etmişti.

"CHP ideolojik savrulmalar yaşamaktadır, parti tabanı ile üyeler arasında derin uçurum oluşmuştur" diyen İnce, şunları söylemişti:

"Bugün yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hâlâ Atatürkçüyüm, Cumhuriyetçiyim, kurucu değerlere bağlıyım. Bir yandan partiyi yönetenler partinin evlatlarına iftira atarken, CHP ile mücadele eden insanlarla kol kola fotoğraf vermişlerdir. Atatürk'ün partisi kalmamıştır. CHP artık bir tabela partisidir.

ABD'den demokrasi dilenenlerden yollarımı ayırıyorum, Atatürk'e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum, Mustafa Kemal deyip de Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum, grup başkanvekili seçimini atamaya getirenlerle yolumu ayırıyorum, FETÖ'cülerle, Sarosçularla yollarımı ayırıyorum. Bu arkadaşlardan yolumu ayırıyorum. Atatürk'ün emanetini işgalden kurtarmak için yolumu ayırıyorum."

"Bizim asla işimiz olmadığı yer Cumhur İttifakı" diyen İnce, "Hedefimiz yüzde 50+1. Bölmek için Cumhur İttifakı yerine gitmemiz lazım, ne bölmesi. 'Başka oy verecek yer yok' diyenler için seçenek sunuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.