CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 2-3 Şubat'taki kuvvetli yağışla oluşan selde dükkanları zarar gören esnafı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı" dedi. Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'ne katılan Kılıçdaroğlu, "CHP'li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor, bütün işlerini yapıyorlar" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'de: CHP'li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de 2-3 Şubat'taki kuvvetli yağışla oluşan selde dükkanları zarar gören esnafı ziyaret etti.

Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir programı kapsamında geldiği Konak ilçesindeki Güzelyalı Semti sakinlerine geçmiş olsun dileğinde bulundu.

Kılıçdaroğlu, maddi kaybın giderileceğini belirterek "Bir yılda yağması gereken yağmur 24 saatte yağınca her taraf göl oldu. Tam bir afet. Bir sorun varsa çözülecektir. Ayrıca hasar tespit çalışmaları yapılmış. Bütün esnafın zararları ve var olan sorunları çözülecek, maddi kayıpları giderilecek. Ön tespitler yapıldı" dedi.

Esnaflardan Saadet Körbulak, iş için çok sık yurt dışına gidip geldiğini, deniz seviyesinin altındaki Hollanda gibi ülkelerde bu sorunun yaşanmadığını belirtmesi üzerine Kılıçdaroğlu, "Hollanda'nın koşullara göre altyapı yapılıyor. Burada ise Türkiye koşullarına göre altyapı yapılıyor ama olağanüstü, afet boyunda olan yağmur yağınca tabii bunlar çıkıyor ortaya. İklim değişikliğiyle beraber yeniden bütün çalışmalar gözlen geçirmek lazım. Tek İzmir için değil Türkiye için" dedi.

kilicdaroglu-izmir-de-butun-esnafin-maddi-kayiplari-giderilecek-838585-1.

Kılıçdaroğlu'nun ziyaret ettiği bir kuaför, sel basan dükkanının büyük zarar gördüğünü, zararlarının bir an önce karşılanmasını istedi.

Bir mahalle sakini ise Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan bir kapıcı dairesinin sel nedeniyle zarar gördüğünü ama itfaiye ekipleri tarafından hasar tespitinin yapılmadığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu, esnaf ziyaret kapsamında yurttaşlarla hatıra fotoğrafı çektirirken, kendisine bir fırında boyoz ikram edildi.

Üçkuyular Vapur İskelesi'nden Uğur Mumcu arabalı vapuruyla Karşıyaka'ya geçen Kılıçdaroğlu, daha sonra Çiğli Tramvayı'nın temel atma törenine katıldı.

CHP Genel Başkanı İzmir ziyareti kapsamında yapımı devam eden Narlıdere-Fahrettin Altay Metro inşaatında incelemelerde bulundu. Ziyareti basına kapalı olarak gerçekleşti.

"BİZİM BELEDİYE BAŞKANLARIMIZA ENGEL ÇIKARMAYIN"

Kılıçdaroğlu, Çiğli Tramvayı Temel Atma Töreni'ne katıldı.

Törende yaptığı konuşmada 'dostlarımızla birlikte iktidara geleceğiz' sözünü tekrarlayan Kılıçdaroğlu," Martın sonu bahar dedik, bahar oldu. Ama bütün Türkiye'ye getireceğiz martın sonunu. Bütün Türkiye'ye huzuru, birlikteliği getireceğiz. Bu konuda çok kararlıyım, azimliyim" ifadelerini kullandı.

"Buca metrosu için İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk borçlanmayı yüzde 3 ile yaptı, olağanüstü bir rakam" diyen, Kılıçdaroğlu, "Türkiye Cumhuriyeti'nin ödediği faizin yarısı kadar bir faiz. Bizim belediyelerimizin uluslararası alanda Türkiye Cumhuriyeti Devleti hazinesinden daha iyi ve daha güvenilir olduğunu gösteriyor. İnşallah iktidara geldiğimizde, dostlarımızla birlikte iktidara geldiğimizde Türkiye'nin talihini değiştireceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni bütün uluslararası arenalarda güçlü kılacağız" ifadelerini kullandı.

kilicdaroglu-izmir-de-butun-esnafin-maddi-kayiplari-giderilecek-838609-1.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "İhalesi 15 Şubat'ta yapılacak, her zaman olduğu gibi saydam olacak. Bizim belediyelerde bütün ihaleler şeffaf, herkes görüyor. CHP'li belediyeler tıkır tıkır çalışıyor, bütün işlerini yapıyorlar."

"Biz siyaseti halk için yaparız, siyaseti zenginleştirme aracı olarak görmeyiz. Bizim onlarla siyahla beyaz kadar farkımız vardır" diyen Kılıçdaroğlu, şunları ifade etti:

"Bizim belediye başkanlarımıza zorluk, engel çıkarmayın. Onlar yasal olarak halka hizmet etmek için ellerinden gelen her türlü çabayı gösteriyorlar. Engel çıkarıyorlar, sanıyorlar ki hizmet yapılmasını engelleyecekler. Hiçbir koşulda CHP'nin hizmet götürmesini engelleyemezsiniz. Bunu engelleme gücünüz de kapasiteniz de yoktur sizin. Erdoğan'a sesleniyorum, Konak'ta kahvecilere nakdi yardım etmek için belediye karar getiriyor, AK Partililer karşı çıkıyor. Neden kahvecilere yardım yapılmasına karşı çıktı AK Partililer? Bizim çalışmalarımıza tahammül edemiyorlar."

YENİ MEZUNLARA İŞ SAHASI YARATTIK

Törende konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir için tarihi bir günde bir arada olduklarını belirterek, 414 milyon 182 bin liralık yatırımla sözleşmesi imzalanan Çiğli Tramvayı'nın temelini atmanın mutluluğu ve gururunu yaşadıklarını belirterek hattın Çiğli halkına hızlı, alternatifli ve konforlu toplu ulaşım kolaylığı sağlayacağına işaret etti.

Çiğli Tramvay ihalesinde bir ilki gerçekleştirerek yüklenici firmaya yeni mezun mühendis ve mimar istihdam etme zorunluluğu getirdiklerini hatırlatan Soyer, "Bu örnek uygulamamız sayesinde yeni mezun gençlerimizin mesleki kariyerlerine adım atmaları konusunda önemli bir katkı sağlamış olduk. İzmir Büyükşehir Belediyesi bundan sonraki ihalelerde bu uygulamaya devam edecek" dedi.

kilicdaroglu-izmir-de-chp-li-belediyeler-tikir-tikir-calisiyor-838625-1.

İKLİMİ, DOĞAYI VE ÇEVREYİ KORUYAN YATIRIMLAR

Şehir içi ulaşımda karbon ayak izini düşüren ulaşım yatırımları yaparak iklimi, doğayı ve çevreyi koruyan sürdürülebilir ulaşım yaklaşımıyla hareket ettiklerini vurgulayan Soyer, yaptıkları yatırımları şöyle sıraladı: "Bu vizyonla vatandaşlarımız için hesaplı ve konforlu, belediyemiz için işletme maliyeti verimli bir ulaşım sistemi tasarlıyoruz. Sadece bir buçuk yıl içinde 451 otobüs, iki arabalı vapur satın aldık. Geçen yıl tek seferde aldığımız 364 otobüsle Türkiye’deki en büyük alıma imza atan yerel yönetim olduk. Göreve başladığımızda yüzde 12'si yapılmış olan Narlıdere Metrosu için hızla 125 milyon avroluk finansman sağladık. İki yıl bile dolmadan olağanüstü bir hızla bu hattaki çalışmalarımızı yüzde 72 seviyesine getirdik. Geçtiğimiz zor döneme rağmen yer altında 11 kilometre tünel kazdık, ışığı gördük. Şu anda Türkiye’nin en ucuz ve inşaatı en hızlı ilerleyen metro projesi olan 7,5 kilometre uzunluğundaki Narlıdere Metrosu’nu, 2022 yılı sonunda hizmete açarak Evka-3’ten Narlıdere’ye kesintisiz bir ulaşımı mümkün kılacağız."

"Cumhuriyetin 100'üncü yıldönümünün kutlanacağı 2023'te Çiğli Tramvayı'nı İzmirlilerin hizmetine sunacaklarını" açıklayan Soyer, "Böylece görev süremin ilk dört yılında toplamda 18,5 kilometrelik yeni metro ve tramvay hatlarını İzmir'in raylı sistem ağına dahil etmiş olacağız. Bunun sevinci ve gururunu da ayrıca sizlerle paylaşmak istiyorum. İzmir’deki metro ağının bir diğer fazı olacak Karabağlar-Gaziemir Metrosu uygulama projemiz ile ilgili güzergâh çalışmaları tamamlanıp ön projeler onaylandı. Halkapınar'dan Adnan Menderes Havalimanı'na uzanacak bu hat Yenişehir, Basmane, Çankaya, Eşrefpaşa, Karabağlar ve Gaziemir güzergâhını izleyecek. 28 kilometre ile kentin en uzun metro hattı olacak bu hat yoğun konut alanlarının yanı sıra Sarnıç, ESBAŞ, Fuar İzmir, Kemeraltı ve Gıda Çarşısı gibi önemli iş merkezlerini de birbirine bağlayacak. 'İzmir’i demir ağlarla öreceğiz' demiştik, İzmir halkına verdiğimiz bu sözü bir bir yerine getirmenin onurunu yaşıyoruz."