CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Sizden istediğim tek şey var. Sakın karamsar olmayın. Kocatepe'ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini bir kez daha anladım ve yüreğime yerleştirdim" dedi.

Kılıçdaroğlu, İzmir'de iş insanlarıyla buluştu: Sizden istediğim tek şey var, sakın karamsar olmayın
Fotoğraf: ANKA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de Batı Anadolu Sanayici ve İş İnsanları Dernekleri Federasyonu (BASİFED) üyeleriyle bir araya geldi.

Balçova ilçesinde bir otelde düzenlenen toplantıya katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada, İzmir'in kurtuluşunun 100'ncü yılının görkemli bir şekilde kutlandığını, organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ettiğini ifade etti.

Afyonkarahisar'da Büyük Taarruz'un 100. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen "Zafer Yürüyüşü"ne katıldığını anlatan Kılıçdaroğlu, Afyon Ovası'nda verilen mücadelenin ne kadar değerli olduğunu bir kez daha gördüklerini söyledi.

O topraklarda yapılan fedakarlığın bugün büyütülmesi gerektiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye, üniversiteleri bilgi üreten bir Türkiye'nin hayalini kurduklarını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Sizden istediğim tek şey var. Sakın karamsar olmayın. Kocatepe'ye çıktığımda neden karamsar olmamamız gerektiğini bir kez daha anladım ve yüreğime yerleştirdim. O zor koşullarda o mücadeleyi yapanlar hele hele o mücadeleden sonra yumurta satarak şeker fabrikası kuranlar, sanayiyi başlatanlar, ilk kalkınma planını uygulamaya koyanlar sıradan insanlar değildi. Onlar verdikleri mücadelenin ancak ekonomik başarılarla perçinleneceğini biliyorlardı."

"HER SORUNUZA BÜYÜK BİR SAMİMİYET İLE YANIT VERECEĞİM"

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Aklınıza gelen her soruyu sorun. İlla ekonomi olması da şart değil. Bir şeyden emin olmanızı isterim. Her sorunuza büyük bir samimiyet ile yanıt vereceğim. Bu toplantının sıradan bir toplantı olmadığını biliyorum. Bu toplantı sizin için ne kadar değerli bilmiyorum ama benim için çok değerli. Beraberiz, bir aradayız. Elbette merak ediyorsunuz, meraklarınız var. Gazete haberleri, televizyonlar var, çarpıtmalar var. Ama bir şeyden emin olun, neyi soruyorsanız her şeyi bildiğim, inandığım doğru şekli ile sizlere aktaracağım.

"BÜTÜN DÜNYAYA YENİ BİR VİZYONU BURADA ÇİZECEKLER"

İzmir sıradan bir kent değil. Kuruluşun ve kurtuluşun kenti ama ilk İktisat Kongresi’nin toplandığı kent. 99’uncu yılı. Önümüzdeki yıl 100’üncü yılını yapacağız. Onun için de bugünden başlayarak İktisat Kongresi’nin 100’üncü yılı ile ilgili çalışmalar var. Dünyanın en önemli, en saygın iktisatçılarını İnşallah İzmir’de toplayacağız. O iktisatçılar sadece geçmişi değil, bir yüz yıl sonraki geleceği de tartışacaklar. Sadece Türkiye’ye değil bütün dünyaya yeni bir vizyonu burada çizecekler.”

İzmir İktisat Kongresi'nin de 100. yıl dönümü için hazırlıkların sürdüğünü sözlerine ekleyen Kılıçdaroğlu, dünyanın en önemli, saygın iktisatçılarını İzmir'de toplayacaklarını, kongrede sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya yeni bir vizyonun çizileceğini sözlerine ekledi.

BASİFED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kasalı da İzmir İktisat Kongresi'ne ayrı bir önem atfettiklerini, kurdukları komitenin kongre hazırlıklarına destek olacağını söyledi.

Toplantıya İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve bazı CHP İzmir milletvekilleriyle iş dünyası meslek örgütü liderleri de katıldı.

Toplantı, açılış konuşmaları sonrası basına kapatıldı.

(AA-ANKA)