Kılıçdaroğlu: Kaşıkçı cinayeti için neden Türkiye seçildi?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında açıklamalarda bulundu.

Kılıçdaroğlu; "Berkin Elvan'ın cenazesine katıldı diye bir öğrencimiz tutuklu. Arkasında Trump yok, Merkel yok, FETÖ borsası yok, dayısı yok, akrabası yok. O yüzden içeride" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"Bülent Ecevit'in ölümünün 12'nci yılını andık. Onun milliyetçiliği Beş Parmak Dağları'nda yazılıdır. Kimseden özür dilemedi, pazarlık yapmadı. Eğer bugün Ortadoğu'da dram varsa 16 yıldır ülkeyi yönetenlerdendir."

"Adalet, hak aramanın gereğidir. Bir haksızlığa uğradıysanız, size birinin hakkını teslim etmesi gerekir. Adaleti yıpratırsanız, devleti çökertirsiniz. Adalet devletin temelidir. 'Devletin bütün nehirleri, adalete olan susuzluğu gidermez' diyor ünlü bir düşünür. Adaleti dağıtanların, adaleti yıpratmamaları için hukukun üstünlüğü ilkesiyle karar vermeleri gerekir. Adaleti dağıtan kişi bir güce teslim olmuşsa, adaleti dağıtamaz."

Bir uyuşturucu baronu, daha önce gözaltına alınmıştı, tutuklanmıştı... Ergenekon dönemi sırasında bu baron gizli tanıktı. Sonra kumpas olduğu çıktı ortaya. Bu uyuşturucu baronu tekrar gözaltına alındı. Mahkemeye çıktı, tutuklandı. Ama bir süre sonra serbest bırakıldı. Niye serbest bırakıldı? İktidar partisinden eski m.vekili defalarca beni aradı, baskı yaptı diyor tahliye eden hakim.

"Eren Erdem, yurtdışına kaçacak diye tutukluyorlar. FETÖ ile ilgili kitap yazmış. Tehlikesini dünyaya duyurmuş. Yurtdışı yasağı kalkmışken defalarca yurtdışına gitmiş, gelmiş. Uyuşturucu baronu dışarda, Erdem içerde. Adalet bu mu? AK Parti'ye oy veren vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum."

"Gizli tanık var. Eren Erdem'e mesaj atmış. 'Beni buldular, senin aleyhinde konuşursam vergi borçlarımı silecekler' diyor. Daha sonra mahkemede, "Aleyhinde ifade vermemi istediler, intiharın eşiğindeydim, psikolojim iyi değildi' diyor. 2 hakim, 'serbest bırakalım' diyor. Diğerleri, 'hayır tutuklayalım' diyor."

"Berkin Elvan'ın cenazesine katıldı diye bir öğrencimiz tutuklu. Arkasında Trump yok, Merkel yok, FETÖ borsası yok, dayısı yok, akrabası yok. O yüzden içeride. Bunlar adaleti yıpratan olaylardır. Haksız davranışları yapan yargıçların görevden alınması lazım. Hakimlerin kendisine gelmesi lazım. HSK'nın gereğini yapması lazım."

"Kaşıkçı cinayeti... Adamlar program yaptılar. Katiller uçaklarla geldi, otellere yerleştiler. cinayeti işlediler. Ellerini, kollarını sallayarak ülkelerine döndüler. Katillerin gitmesine niçin izin verildi? Hangi gerekçe ile gitti? Papaz nasıl gittiyse, katiller de öyle gitti. Katiller de gitti, hiç değilse papaz katil değildi. Adamlar ellerini kollarını sallayarak VIP'ten gitti. Bana bu ülkede adalet var diyeceksin ondan sonra..."

Neden Kaşıkçı cinayeti için Türkiye seçildi? Hangi gerekçeyle Türkiye? Çünkü biliyorlar ki Erdoğan avuçlarının içinde, her dediklerini yaptırabilirler.

"Uluslararası hukukun bize verdiği hakkı bir iktidar neden kullanmaz? Konsolosluğun etrafı sarılır, konsolos gözaltına alınırdı. Dünyada ve geçmişte örnekleri var. Böyle dünya lideri mi olur?"

"Allah konuşturuyor, 'Biz elimizdeki bilgi ve belgelerin kopyalarını Suudilere verdik' diyor. Suudi Arabistan'dan bir siyasi yetkili talimat vermese 15 kamu çalışanı buraya mı gelir? Bu talimatı kim verdi, ben de, sen de biliyorsun. 'Elimizde bilgi ve belgeler var' diyor. Peki kardeşim, sen neden bu katilleri serbest bıraktın? Cumhurbaşkanlığı görevini neden devre dışı tuttun?. Neden bu cinayet için Türkiye seçildi? Niye Türkiye? Hangi gerekçe ile Türkiye? 'Sen, burada gazeteciyi öldür, biz seni buraya sağsalim geri getiririz' dediler. Neden bu. "

Buradan AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'a sesleniyorum. Türkiye'ye, bir ülke başkentinde operasyon hazırlanıyorsa bunu açıklamanız gerekir.

TOKİ'deki bir grup uzman bir çalışma yaptı. İstanbul'a nasıl ihanet edildiğinin raporunu açıkladılar. 76 proje için imar planları değiştirildi. 240 milyar lira rant sağlandı. Ben söylemiyorum bu işin uzmanları söylüyor. Bu para, 3 Tane GAP demektir, 150 yataklı tam donanımlı 5960 hastane demektir, 30.000 okul demektir.

İstanbul'un bağrındaki hançeri çıkarmak istiyorsanız yetkiyi vereceğiniz tek bir parti vardır. O da CHP'dir.

AKP'li kardeşlerime sesleniyorum. AKP demek pahalılık demektir, sen de yanıyorsun oy vermeyen vatandaş da yanıyor. AKP iktidarı demek enflasyon demektir. Aldılar enflasyonu yukarılara çıkardılar. AKP iktidarı demek işsizlik demektir. AKP iktidarı demek israf demektir. Uçan saray, yazlık saray, kışlık saray, smoothieler... İsraf haramdır, AKP'ye oy verirsen harama ortak olursun.


AKP iktidarı demek pahalı gübre pahalı ilaç çaresiz çiftçi demektir. AKP iktidarı demek emeklilikte yaşa takılmak demektir.

AKP iktidarı demek itibarsız dış politika demektir. Bu söylediklerimin tamamı doğru. Vatandaş bunu günlük yaşamında görüyor. Sarayda kira var mı? Yok. Emeklilikte yaşa takılma? Yok. Ulaşım sorunu? Yok. Enflasyon derdi? Asla yok. Her 59 bin TL maaş alıyor, emekli aylığı alıyor. Çifte maaş alıyorsun yüzde 26 zam yapacağım, yetmiyor bu para diyor. Peki ayda 1600 TL ile bu garibanlar nasıl geçinecek? Onu düşünen var mı?