CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da yaptığı açıklamada, "Benim verilmeyecek hesabım yoktur. Ben sizden birisiyim, halktan birisiyim. Benim evlatlarım öyle parayla pulla oynamıyorlar" dedi. "Kavgaysa kavga edeceğiz. Mücadeleyse mücadelemizi yapacağız" diyen CHP Lideri, "Bütün mücadelem bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, Konya'da: Kavgaysa kavga edeceğiz
Fotoğraf: CHP

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bazı programlara katılmak üzere Konya'ya geldi.

Karapınar ilçesinde esnaf ziyaretlerinde bulunan CHP Lideri, Tarımda Çalışan Kadınlar ile Bölge Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

"Her bir annenin huzuru için huzurunuzdayım" diyen Kılıçdaroğlu, "Bunun mücadelesini vereceğim. Kavgaysa kavga edeceğiz. Mücadeleyse mücadelemizi yapacağız. Bütün mücadelem bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Allah'ın güneşini 5'li çeteye teslim etmeyeceğiz. Orayı kamulaştıracağız, çiftçilere teslim edeceğiz. Elektrik elde edeceğiz, elektriğin tamamını bedava kullanacaksınız. Ayrıca elektrikten, buğdaydan gelir elde edeceksiniz. Bu geliri kime veriyorlar şimdi Konya'da, 5'li çeteden birisine veriyorlar. 5'li çeteden alacağım, çiftçiye vereceğim."

Değişimi kadınların yapacağını belirten CHP Lideri, "Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa toplum o kadar güçlüdür" diye konuştu.

Fotoğraf: CHPFotoğraf: CHP

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalardan öne çıkanlar şöyle:

"Türkiye'yi sizler değiştireceksiniz. Huzuru, bereketi sizler getireceksiniz. Her evde bereketin olması lazım. Her evde annenin babanın yetiştirdiği evladı işsizse anne huzur içinde değildir. Her bir annenin huzuru için huzurunuzdayım. Bunun mücadelesini vereceğim. Kavgaysa kavga edeceğiz. Mücadeleyse mücadelemizi yapacağız. Bütün mücadelem bu topraklarda hiçbir çocuk yatağa aç girmesin.

Şanlıurfa'ya gittim. Dedim ki; 'Şanlıurfa Belediye Başkanlığı'nı bize verin, Şanlıurfa'daki bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğim'. En başta 6 ile... Aynı şeyi Konya'da da söylüyorum. Ama onların yaptığı gibi değil, 5'li çetelere Allah'ın güneşini teslim etmek değil. 5'li çeteler yerine bu ülkenin tarım kooperatifleri, ziraat odası, ticaret odası var. Çiftçi kendi elektriğini kendisi üretecek. Çitfçi ektiği üründen pay alacak elektrikten kâr elde edecek. Güneş enerjinin kooperatifi olacak. Allah'ın güneşini 5'li çeteye teslim etmeyeceğiz. Orayı kamulaştıracağız, çiftçilere teslim edeceğiz. Elektrik elde edeceğiz, elektriğin tamamını bedava kullanacaksınız. Ayrıca elektrikten, buğdaydan gelir elde edeceksiniz. Bu geliri kime veriyorlar şimdi Konya'da, 5'li çeteden birisine veriyorlar. 5'li çeteden alacağım, çiftçiye vereceğim.

"BENİM VERİLMEYECEK HESABIM YOK"

Benim verilmeyecek hesabım yoktur. Ben sizden birisiyim, halktan birisiyim. Ben onlar gibi saraylarda yaşamıyorum. Saraylara gideceğim diye bir çabam da yok. Benim evlatlarım öyle parayla pulla oynamıyorlar, sarayları arkalarına almıyorlar. Herkes alın teriyle çalışır.

"DEĞİŞİMİ YAPACAK OLANLAR KADINLAR"

Değişimi yapacak olan kadınlar. Tarlalarda kocalarınızdan fazla çalışıyorsunuz. Niye sizin sigortanız yok? Neden emekli olamıyorsunuz. Bu kardeşiniz onu yapacak hiç meraklanmayın. Aile Destekleri Sigortası getireceğiz. Geliri asgari ücretin altında olan ya da hiç geliri olmayanların bir güvencesi olacak. Para kadının hesabına yatacak. Kocalarınız muhtaç etmeyeceğiz sizi. Bir toplumda kadın ne kadar güçlü olursa toplum o kadar güçlüdür.

Sıkıntılarınız var biliyorum. Mutfaklarda yangın var biliyorum. Devletin yönetilmediğinin de farkındayım. İktidar sahiplerinin gaflet içinde olduğunun da farkındayım. 'Sınır namustur' diyoruz. Sınırların sınır olmaktan çıktığını da biliyorum. Biz insana insan olduğu için bakarız. Irkına, yaşam tarzına bakmayız.

"YOKSULLUĞU, FAKİRLİĞİ BİTİRECEĞİM"

Bu memlekette yoksulluğu, fakirliği bitireceğim. Hiçbir anne 'Mutfağımda tencere kaynamıyor' demeyecek. O tencere kaynamıyorsa o anne bilecek ki Kemal Kılıçdaroğlu'nun evindeki tencere de kaynamıyor.

Türkiye'nin imkanları çok ama bu imkanlar bir avuç kişiye veriliyor. 10 şeker fabrikasını 11 milyar liraya sattılar. Memleketin sahibi hepimiziz. Hepimizin sorumluluğu var. Dönemi, düzeni değiştireceğiz.

Fotoğraf: CHPFotoğraf: CHP

"BİZİM KABAHATİMİZ VAR"

Kılıçdaroğlu, daha sonra Muhtarlar ve Çiftçiler Buluşması’na katıldı.

Burada açıklamalarda bulunan CHP Lideri, "Çok kavga ediyoruz. Komşumuzun inancını, kimliğini sorgulamaya başladık. Bunu yapan siyaset kurumu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, "Bu güzel ülkeyi büyütmek zorundayız. Düşündüğünüzden daha zengin bir ülke Türkiye." dedi.

"Bizim kabahatimiz var. CHP Genel Başkanı olarak söylüyorum" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Sizin sofranıza oturmadık, sizin kahvenizi içmedik. Derdiniz nedir diye sormadık, Ankara'da oturduk, güzel laflar ettik, niye bize oy vermiyorsunuz diye bir de size kızdık. Yok artık öyle şey! Geliyorum, oturuyorum, konuşuyorum, dertlerinizi dinliyorum, gerekirse günün 24 saati çalışıyorum sizin için, bu ülke için, hak için, adalet için, hukuk için mücadele ediyorum."

CHP Lideri, şunları ifade etti: "Şanlıurfa'ya gittim, orada da konuştum. Ve söyledim; "Şanlıurfa'nın Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nı bize verin 2 yıl içinde Şanlıurfa'daki bütün çiftçilere elektriği bedava vereceğiz" dedim. Buna önce itiraz ettiler. Evet vereceğim. Ben maliyeciyim arkadaşlar. Geliri gideri bilen, bütçeyi bilen, hesabı bilen eski hesap uzmanıyım. Yıllarımı verdim bu işe."

"Milletin derdini dinlemeden milleti anlayamazsın. Çiftçiyi dinlemeden çiftçiyi anlayamazsın" diyen Kılıçdaroğlu, "Her birimizin sorumluluğu var. Bunları söylüyorum ama Beyefendi’yi Saray’a taşıyan sizsiniz, oy veren sizsiniz, şikâyeti bana yapıyorsunuz. Ben de şikayeti size yapıyorum. Düzelteceğiz" ifadelerini kullandı.