Döviz kurundaki hareketlilik ve AKP'li Erdoğan'ın imzasıyla gerçekleştirilen Merkez Bankası'ndaki görevden almalar üzerine bir paylaşımda bulunan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu" dedi.

Kılıçdaroğlu: Merkez Bankası Başkanı’nın ihanette sorumluluğu gitgide artıyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki hareketlilik ve AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yapılan Merkez Bankası'ndaki görevden almalar üzerine, "Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor" dedi.

Kılıçdaroğlu, döviz kurundaki dalgalanma, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'na Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yapılan atamalara ilişkin sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yaptı.

Kılıçdaroğlu, "Erdoğan ve Merkez Bankası Başkanı (Şahap Kavcıoğlu) el ele verdi, halkımızı fakirleştiriyorlar. Bu açıkça millete zulümdür. Şunu da söyleyeyim, Merkez Bankası Başkanı’nın bu ihanette sorumluluğu gitgide artıyor. Unutmayacağım bunu!" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Erdoğan-Kavcıoğlu görüşmesinin ardından Resmi Gazete’de yer alan Cumhurbaşkanı kararına göre, Merkez Bankası’nda iki başkan yardımcısı ve bir Para Politikası Kurulu Üyesi görevden alınmıştı. Başkan Yardımcılığına Taha Çakmak getirilirken Para Politikası Kurulu Üyesi olarak da Yusuf Tuna atandı. Tuna ‘faizsiz bankacılık’ üzerine çalışmaları ile biliniyor. Atama kararının ardından dolar/TL 9.17 ile yeni tarihi zirveyi görmüştü.