CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen gazeteci-yazar Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ile CHP Genel Merkezi'nde bir araya geldi. Anter, görüşme sonrası yaptığı açıklamada, "Babamın dosyasını, 'Ülkede adalet arayan herkesin yanında olacağım' diyen Kılıçdaroğlu'na emanet ettim" dedi.

Kılıçdaroğlu, Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ile görüştü

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katledilen gazeteci-yazar Musa Anter'in oğlu Dicle Anter ile bir araya geldi.

Dicle Anter, babası Musa Anter'in 1992'de öldürülmesine ilişkin görülen davanın zaman aşımına uğramasından önce bugün görülen son duruşmasının ardından Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nde ziyaret etti.

Basına kapalı gerçekleşen görüşmenin ardından gazetecilere açıklama yapan Dicle Anter, babası Musa Anter'in, 20 Eylül 1992'de öldürüldüğünü anımsatarak buna ilişkin davanın, zaman aşımına uğramasından önceki son celsesinin bugün görüldüğünü ve davanın 21 Eylül'e ertelendiğini anlattı.

Anter, bugünkü duruşmada da karar verilmeyerek davanın cezasızlık politikasına mahkum edildiğini söyledi ve şunları kaydetti:

"Bugün itibarıyla davadan hukuken umudumuzu kesmiş bulunuyoruz. Bugünkü görüşmede, faili meçhul cinayetler, işkence ve gözaltında kayıp suçlarıyla devletin yüzleşmesi, bu suçların faillerinin bularak cezalandırılması, bu acıların bir daha asla yaşanmaması için kamusal reformların yapılması, onarıcı adalet mekanizmalarının işletilmesini ve sonrasında mağdurlarıyla helalleşme talebiyle babamın dosyasını, 'Ülkede adalet arayan herkesin yanında olacağım' diyen Kılıçdaroğlu'na emanet ettim. 'Ben bu ülkeyi barıştıracağım' diyerek çıktığı helalleşme yolculuğunun ülkemize toplumsal barışı sağlamasını umut ettiğimizi belirttim."

KILIÇDAROĞLU: CİNAYETİN ZAMAN AŞIMI OLMAZ

Görüşme sonrası Twitter hesabından açıklamada bulunan Kılıçdaroğlu, "Cinayetin zaman aşımı olmaz. Helalleşmenin bir şartı da açık yaraları kapamaktır. Kapamak için de; ucu nereye gidecekse gitsin, gerçekleri ortaya çıkarmalıyız" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamaları şöyle:

"30 yıl önce katledilen Musa Anter’in oğlu Dicle Anter ile bir araya geldik. Cinayetin zaman aşımı olmaz. Helalleşmenin bir şartı da açık yaraları kapamaktır. Kapamak için de; ucu nereye gidecekse gitsin, gerçekleri ortaya çıkarmalıyız.

İktidarlar değişir. Eğer iktidar değiştiğinde hayat tarzınızla, görüşlerinizle ilgili kaygı duymuyorsanız; o zaman bu ülke demokratik oldu deriz. İşte o zaman tam bir Cumhuriyet oluruz."