Meclis'teki bütçe görüşmeleri sırasında Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuşmasını kesen AKP'li vekil Ahmet Hamdi Çamlı, Meclis tutanaklarına yansıyan kayıtlara göre, Kılıçdaroğlu’nun AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kast ederek kullandığı cümlelere, "Ona kimse inanmıyor ki" yanıtını verdi.

Kılıçdaroğlu’na sataşan AKP’li Çamlı’dan Erdoğan gafı: Ona kimse inanmıyor ki

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dünkü (6 Aralık) bütçe görüşmeleri konuşması sırasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasına sürekli müdahale eden AKP'li vekillerden Ahmet Hamdi Çamlı, Kılıçdaroğlu’nun isim vermeden Erdoğan'ı kastederek "Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun" sözlerine, "Ona kimse inanmıyor ki" şeklinde yanıt verdi.

Meclis tutanaklarına yansıyan ilgili bölüm şöyle:

KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) - Vergi veriyorsun, tamam, eyvallah. Vergiyle yap, eyvallah, itirazımız yok. Ya beni borçlandırıyorsun, torunları da borçlandırıyorsun. Üstelik dolar bazında borçlandırıyorsun. Ya bunun ahlakla -laf aramızda- bunun milliyetçilikle ne ilgisi var, milliyetçilikle ne ilgisi var. (CHP sıralarından alkışlar, AK PARTİ sıralarından gürültüler) Bakın, neden söyledim? Bu bütçe fakirden fukaradan alıp, garibanlardan alıp, bir avuç zengine, bir avuç tefeciye, bir avuç dolar baronuna para aktaran bütçedir dedim. Kanıt mı? İşte kanıtı bu, daha neyi anlatayım ben size?

Başka bir şey daha: Bakınız...

İshal sorunu var galiba öyle mi, ishal sorunu var galiba? (CHP sıralarından gülüşmeler)

SALİH CORA (Trabzon) - Kendi tarafına...

KEMAL KILIÇDAROĞLU (Devamla) - Merkez Bankasının verilerini söylüyorum, Merkez Bankasının verilerini. 31 Aralık 2020-24 Kasım 2021 dolardaki artış 5 lira 20 kuruş, 5 lira 20 kuruş arttı. Bu ne demek? Türkiye'nin dış borçları 2 trilyon lira arttı. Bana inanmıyorsanız sizin inandığınız bir iktisatçı var ona sorun.

AHMET HAMDİ ÇAMLI (İstanbul) - Ona kimse inanmıyor ki.

kilicdaroglu-na-satasan-akp-li-camli-dan-erdogan-gafi-ona-kimse-inanmiyor-ki-952345-1.

7 Kasım 2021'de Batman'daki bir programda gençlerle buluşan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan daha önce de çok tartışılan "Ben ekonomistim" sözlerini tekrarlamıştı. Erdoğan "Ben ekonomistim, siz ne kadar kaynak oluşturursanız, devletin kasasından da bir kuruş çıkmaz, yaptığımız bu ama bay Kemal'in kafası bu işlere basmaz, anlamaz bu işlerden. Diğerleri zaten hiç anlamaz" ifadelerini kullanmıştı.