Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, 'Kılıçdaroğlu'na suikast duyumu' ile ilgili ifade verdi. Aldemir duyumu, adını söylemek istemediği bir STK başkanından aldığını söyledi.

"Kılıçdaroğlu’na suikast düzenlenebilir" diyen Aldemir ifade verdi: Duyumu bir STK başkanından aldım
Fotoğraf: AA

2018 yılında MHP'den istifa ederek CHP'ye katılan eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Alaattin Aldemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik suikast iddialarıyla ilgili ifade verdi.

Artı Gerçek'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre, Aldemir’in Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde, ‘bilgi sahibi’ sıfatı ile ifadesi alındı.

Aldemir, katıldığı bir TV yayınında, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı olan CHP lideri Kılıçdaroğlu'na yönelik ‘suikast’ iddiasını "Bir mafya grubu üzerinden Kılıçdaroğlu’na hamle yapılacağıyla ilgili duyumlarım var. Sandık güvenliğinden önce Millet İttifakı’nı oluşturan liderlerin can güvenliği her şeyden önemli… Sakın ha, bu ateş hepimizi yakar" sözleri ile gündeme getirmişti.

Bu açıklama üzerine Ankara Emniyet Müdürlüğü, savcılığa başvurarak iddiaların araştırılması için soruşturma izni istedi istedi. Başlatılan soruşturma kapsamında CHP üyesi de olan Aldemir emniyete çağrıldı.

"ELİMDE BİLGİ, BELGE YOK"

Aldemir, emniyette verdiği ifadesinde iddialara ilişkin şunları söyledi: "Saldırıyı bir yerde duydum. Adını söylemek istemediğim bir STK başkanı söyledi. Bildiğim bir şey yok. Kurum veya kişi olarak bilmiyorum. Saldırı olabileceğinin varlığına kanaat getirdim, genel başkanım Kılıçdaroğlu’na ilettim. Daha fazla tedbirler artırılsın, güvenlik önlemleri alınsın diye bu iddiaları kamuoyu ile paylaştım. Bundan da başarılı olduğuna inanıyorum. Bunun dışında elimde bilgi, belge yok, saldırıyı yapacağı iddia edilen mafya grubunu da kim olduğunu bilmiyorum."

Konuya ilişkin soruşturma sürecinin devam ettiği öğrenildi.