CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle öğretmenlik mesleğinden atılan Sultan Kara ve ailesini evinde ziyaret etti. Kılıçdaroğlu, "İnsanlar mağdur edildi, mağduriyetleri dolayısıyla bizim helalleşmemiz ve onların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan 28 Şubat sürecinde okuldan atılan öğretmene 'helalleşme' ziyareti

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 'helalleşme' ziyaretlerine devam ediyor.

Balyoz kumpası davasında tutuklanması sonrası beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk ziyaretinin ardından 28 Şubat sürecinde başörtüsü yasağı nedeniyle öğretmenlikten atılan başörtüsü fotoğrafla ilk sarı basın kartına sahip olan Sultan Kara ve ailesine ziyaret gerçekleştirdi.

Kılıçdaroğlu, Ankara'da bir ilköğretim okulunda 1'inci sınıf öğretmenliği yaparken 'Kılık Kıyafet Yönetmeliği' gerekçe gösterilerek ihraç edilen Kara ve ailesini ziyaretinin ardından yaptığı açıklamada, "Birbirini anlayan, birbirini kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz" dedi.

'BİR HATA YAPTIK, TELAFİ EDİLMESİ LAZIM'

Kılıçdaroğlu ziyaretin ardından açıklamasında şunları söyledi:

"Birbirini anlayan, birbirini kucaklayan bir topluma dönüşmek istiyoruz. Bununda öncülüğünü yapmak gerekiyor. Çaba harcamak gerekiyor, geçmişteki yaraları tedavi etmek gerekiyor. İnsanlar mağdur edildi, mağduriyetleri dolayısıyla bizim helalleşmemiz ve onların mağduriyetlerinin giderilmesi gerekiyor.

Bugün eşim Selvi hanımla birlikte bir sabah kahvaltısındaydık. Bir öğretmenimizin sabah kahvaltısındaydık. Önce bizi kabul ettikleri için kendilerine yürekten teşekkür ediyoruz. Öğretmenimiz, 28 Şubat mağduru bir öğretmen. 16 ay öğretmenlik yapabilmiş ancak. Birinci sınıftaki çocuklara verdiği önemi, değeri anlattı. Yedi müfettişin kendisini nasıl sorguladığını ve sonra görevine nasıl son verildiğini, çantasını alarak sınıftan ayrıldığı zaman çocuklara en azından kendisine yapılanı hissettirmemek için çaba harcadığı ifade etti.

Devletin yapılan bu haksızlıklar dolayısıyla helalleşmesi lazım. Bir hata yaptık, bu hatanın telafi edilmesi lazım. Sıradan bir hata değil. İnsanların hayatlarıyla, gelecekleriyle oynuyorsunuz. Geçmişte yaşananların tekrarlanmaması için hepimizin mücadele etmesi gerekiyor. Bu meseleyi sistematik bir yolla çözmemiz gerekiyor ve kalıcı olarak çözmemiz gerekiyor. Bu sorunu kalıcı olarak çözdüğünüz andan itibaren devlet olarak o insanlarla helalleşmiş olursunuz. Bizim amacımız bu, bunun için elimizden geleni yapacağız. "

DENİZ KUTLUK'U ZİYARET ETMİŞTİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'helalleşme' çağrılarının ardından Balyoz kumpası davası kapsamında tutuklanan ve dört yıla yakın süre Silivri Cezaevi'nde tutuklu olarak yargılandıktan sonra beraat eden emekli Tümamiral Deniz Kutluk Ankara Çankaya'daki evinde ziyaret etmişti.

Çağrısını yineleyen Kılıçdaroğlu, ziyaret sonrası basın mensuplarına yaptığı açıklamada kumpas davalarında mağdur edilenlere devletin özür borcu olduğunu söyleyerek, Kutluk'un kızının kendisine mektup bıraktığını açıklamıştı. Kılıçdaroğlu, "Genç bir kardeşimiz. Notu aldım. Beklentiler aslında bütün gençlerin beklentileri. Daha güzel bir Türkiye, daha iyi bir eğitim, adalet… Bunlar isteniyor. Kutluk Ailesi’ne sözüm, mağdur olan bütün ailelere sözümdür; terör örgütü ile beraber askerlere karşı kurulan kumpasın hesabını soracağız. Zalimden hesap sormazsanız zalimin yanında olursunuz. Biz zalimin yanında değil, mağdurun yanındayız. Ve mağduru hakkını ve hukukunu sonuna kadar koruyacağız.” ifadelerini kullanmıştı.