Kılıçdaroğlu'ndan Ahmet Türk'e 'geçmiş olsun' telefonu

İçişleri Bakanlığı tarafından görevinden alınan ve yerine kayyum atanan Mardin Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Türk, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere pek çok CHP yöneticisinin kendisini aradığını söyledi. Türk, Kılıçdaroğlu'nun “Protesto yapılmasın” sözlerini doğru bulmadığını ifade etti.

Gazete Duvar'dan Nergis Demirkaya'ya konuşan Türk, "Farklı yerlere para gönderdiğimiz söylenerek algı operasyonu yaratılmaya çalışılıyor. Yani bu kayyum atamasını meşrulaştırmak için algı yaratılıyor. Sayıştay’dan müfettiş gelsin" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan geçmiş olsun telefonu aldığını belirten Türk, "CHP’den birçok değerli siyasetçi, milletvekili de aradı. Sağolsunlar. Kemal Bey üzüntülerini dile getirdi, 'Geçmiş olsun' dedi. Kısa bir geçmiş olsun telefonuydu" ifadelerini kullandı.

"Demokrasi mücadelesini ortaklaştırmak gerektiğini söylediniz. Görüşmede bu yönde bir değerlendirmeniz oldu mu?" sorusuna Türk, şöyle yanıt verdi:

"Bu diyalog bir telefon görüşmesi ile olmaz. Ama Türkiye’nin buna ihtiyacı var. Demokrasi mücadelesi verenlerin ortak değerler etrafında buluşması gerek. Partiler farklı olur, fikirler farklı olur ama demokrasiyi kalıcı hale getirmek için ortaklaştırmanın zamanıdır diye düşünüyorum."