CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın 'aracı firma' ve ‘ücretsiz aşı’ açıklamalarına yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, “Önce ‘aracı firma yok’ dediler, şimdi ‘var’ diyorlar. 12 milyon dolar ödedik ama bir sorun neden ödedik diyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Bakan Koca’nın ‘aracı firma ve ücretsiz aşı’ açıklamalarına yanıt

Koronavirüs aşısında aracı firma tartışmalarına ilişkin yeni bir açıklama yapan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Önce ‘aracı firma yok’ dediler, şimdi ‘var’ diyorlar. 12 milyon dolar ödedik ama bir sorun neden ödedik diyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın, Çin aşısında aracı firma tartışmalarına ilişkin, “Aşı savaşının olduğu bir dünyada, üretici firma aşıyı bedava bağışlar mı, bunun akılla izahı var mı? Hiçbir şekilde aracı firmaya zerre kadar bir kuruş ilave verilmemiştir” ifadelerine yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından videolu bir paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “Önce ‘aracı firma yok’ dediler, şimdi ‘var’ diyorlar. Bedelsiz gönderilen 1 milyon aşıya, ‘12 milyon dolar ödedik ama bir sorun neden ödedik’ diyorlar” şeklinde eleştiride bulundu.

Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

“Haklarını yemeyelim, bu sefer akıllanmışlar. Peçeteye yazıp imzalatmak yerine bilgisayar çıktısı almışlar.”

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında Çin'den gelen 1 milyon doz ücretsiz aşının Keymen şirketi tarafından Devlet Malzeme Ofisi'ne her bir dozu 12 dolardan fatura edilip edilmediğini sormuştu. Kılıçdaroğlu’na yanıt veren Sağlık Bakanı Koca ise, “Aşı savaşının olduğu bir dünyada, üretici firma aşıyı bedava bağışlar mı, bunun akılla izahı var mı? Hiçbir şekilde aracı firmaya zerre kadar bir kuruş ilave verilmemiştir” ifadelerini kullanmıştı.