CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin "Biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu" şeklinde sosyal medyaya düşen açıklamasına yanıt verdi. "Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek" diyen Kılıçdaroğlu, "Her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Bakan Nebati'nin 'ÖTV' açıklamasına yanıt: Her şeyleri skandal

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin sosyal medyaya düşen konuşmasına ilişkin açıklama yaptı.

Twitter hesabından yaptığı açıklamada Kılıçdaroğlu, "Sevgili halkım, bunların Saraydan atanma bakanı “biz ÖTV’yi artıracaktık, Kılıçdaroğlu konuştu” demiş" hatırlatmasında bulundu.

"Söz verdim, seçimden sonra ÖTV indirilecek" diyen Kılıçdaroğlu, şunları söyledi: "İkinci el fiyatına yeni araba alacaksınız. Bunların atanmışlarına gelince, her şeyleri skandal, ciddiye alınacak bir tarafları yok."

NEBATİ'NİN AÇIKLAMALARI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin Ümraniye'deki bir toplantıda yaptığı açıklama sosyal medyaya düştü.

Nebati, konuşmasına şu ifadeleri kullandı:

“‘ÖTV artırımına mı gitsek’ dedik bu Genel Başkan (Kemal Kılıçdaroğlu) yanlış anlamış bizi; yanlış dinlemiş. ‘ÖTV indirilecek’ dedi. ‘ÖTV indirilecek’ deyince de millet araba almamaya başladı. Almamaya devam etsin. (Gülüşmeler) Mahmut, biz kendi aramızda demedik mi ‘Ya şu ÖTV’yi artıralım da şeyi biraz kıralım.’ Kimden dinlediyse, nasıl dinlediyse çıktı hemen apar topar…”