Yerel seçimde yüzde 30 oy oranını aşarak 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ve 51 belde belediyesini kazanan CHP’nin 263 belediye başkanı Ankara’da bir araya gelecek. CHP Genel Merkezi’ndeki buluşmada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına bir konuşma yapması bekleniyor. Beş yıl boyunca “özen gösterilecek” konularının altına çizecek olan Kılıçdaroğlu, başkanlardan, liyakata […]

Kılıçdaroğlu’ndan başkanlara: Farkınızı gösterin

Yerel seçimde yüzde 30 oy oranını aşarak 11 büyükşehir belediyesi, 10 il belediyesi, 191 ilçe belediyesi ve 51 belde belediyesini kazanan CHP’nin 263 belediye başkanı Ankara’da bir araya gelecek. CHP Genel Merkezi’ndeki buluşmada, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına bir konuşma yapması bekleniyor.

Beş yıl boyunca “özen gösterilecek” konularının altına çizecek olan Kılıçdaroğlu, başkanlardan, liyakata önem vermelerini, çok çalışmalarını, koordinasyon ve dayanışma içinde olmalarını isteyecek. Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarına “kalıcı projelere imza atın” talimatı vereceği de öğrenildi.

Belediyelerin, CHP’nin “diğerlerinden farkını göstermesi” için büyük bir fırsat yaratacağının altını çizmesi de beklenen Kılıçdaroğlu’nun, başkanlara “Merkezi iktidar modelimizi yerelde gösterin” diyeceği bildirildi.

İLETİŞİM YÖNTEMİ ANLATILACAK

Belediye başkanlarına üç ayrı sunum yapılacak. İlk olarak saha araştırmacısı Mehmet Ali Çalışkan, seçimlerin kazanılmasını sağlayan etkenlere ilişkin tespitlerini anlatacak. Daha sonra eski Genel Başkan Yardımcısı Yasemin Öney Cankurtaran, belediyelerde kaynak yaratma ve mali disiplin yönetimine ilişkin sunumunu yapacak. Son olarak siyasal iletişim uzmanı Ateş İlyas Başsoy, başkanlara halkla iletişimde dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verecek.

CHP Yerel Yönetim Politikaları’ndan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, toplantılara ilişkin BirGün’e değerlendirmelerde bulundu. Başarılı bir yerel seçim dönemi geçirdiklerini ve daha önce kendi yönetimlerinde olmayan 99 belediye ile birlikte toplam 263 belediye kazandıklarını vurgulayan Torun, “Tüm başkanlar halkın refahı için koordineli halde beş yıl boyunca hizmet edecek. Göreve başlamadan önce genel merkez yönetimin kendilerinden beklentilerini öğrenecekler” dedi.

Seçimlerdeki başarının “taçlandırılması” gerektiğinin altını çizen Torun, “Beş yıllık zaferi sürekli kılmak için bundan böyle belediye başkanlarını dönem dönem Ankara’ya davet edeceğiz. Bu buluşmaların ilkinde ‘hayırlı olsun’ dileklerimizi ileterek nelere dikkat etmeleri gerekeceğini anlatacağız. CHP yönetiminin farkı görülmeli. Başkanların ‘Kazandık ve artık istediğimizi yaparız’ anlayışı ile çalışmalarını istemiyoruz” diye konuştu.