CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İBB'ye yönelik başlatılan 'terör teftişi'ni 'Kaybetme telaşı' olarak yorumladı. Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarına, "Gitmemek için her şeyi yaparlar. Ama sakin olmamız lazım, sizler aynı hızla çalışmaya devam edin. Herkes işine bakacak, böyle durumlarda yan yana olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan belediye başkanlarına: Yan yana olduğumuzu göstermemiz gerekiyor

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İçişleri Bakanlığı'nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik başlattığı 'terör teftişi' ile ilgili belediye başkanlarına "Gitmemek için her şeyi yaparlar. Ama sakin olmamız lazım, sizler aynı hızla çalışmaya devam edin" mesajını verdi.

Büyükşehir belediye başkanları toplantısının, Mustafa Kemal Atatürk'ün Ankara'ya gelişinin 102. yıldönümü olması nedeniyle 27 Aralık'ta Ankara'da yapılması kararlaştırılmıştı. Görüşmenin İçişleri Bakanlığı tarafından İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne özel teftiş başlatması sonrasına denk gelmesi nedeniyle ilk sıradaki gündem maddesi de bu konu oldu.

Görüşmeye Ege Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği programına katılmak için İzmir'de bulunan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'i ağırlayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer dışında 10 büyükşehir belediye başkanı katıldı.

BBC Türkçe'den Ayşe Sayın'ın haberine göre, görüşmede Kılıçdaroğlu, İBB'ye yönelik kararı "kaybetme telaşı" olarak yorumladı ve "Gitmemek için her şeyi yaparlar. Ama sakin olmamız lazım, sizler aynı hızla çalışmaya devam edin. Herkes işine bakacak, böyle durumlarda yan yana olduğumuzu göstermemiz gerekiyor" görüşünü dile getirdi.

Görüşmede, kayyum atanma gibi bir olasılığa ihtimal verilmezken, iktidarın buna cesaret edemeyeceği değerlendirmesinde de bulunuldu. Kılıçdaroğlu'nun da "Dilerim böyle bir şeyi akıllarından bile geçirmezler" sözleriyle kararlılık mesajı verdiği ifade edildi.

Görüşmeye katılan bir belediye başkanı "Kayyum asla olmaz. Buna kimse cesaret edemez. Hepimizin ortak görüşü bu" dedi.

Bazı belediye başkanları da göreve geldiklerinden bu yana mülkiye müfettişlerinin belediyede olduğuna dikkat çekerek, "Biz hiçbir denetimden korkmuyoruz. Sadece tarafsız, bağımsız, vicdanı ile çalışacak, işini yapacak müfettişler lazım" görüşünü dile getirdi.