CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de bazı camilerin minarelerinden 'Çav Bella' dinletilmesine ilişkin açıklama yaptı. Kılıçdaroğlu, "İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi

Kılıçdaroğlu'ndan camilerde 'Çav Bella' çalınmasına ilişkin açıklama

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir'de bazı camilerin minarelerinden 'Çav Bella' dinletilmesine ilişkin, "Asla kabul etmiyoruz, İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" ifadeleriyle tepki gösterdi.

İzmir'de cami minarelerinin sistemine sızılarak şarkı dinletilmesine sosyal paylaşım sitesi Twitter'dan tepki gösteren Kılıçdaroğlu şu ifadeleri kullandı:

"İbadet yerleri kutsalımızdır! Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de yaşanan olayla ilgili dün bir açıklama yaptı. Soyer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

En fazla birlik beraberlik içinde olmamız gereken günlerde, halkımızı birbirine düşürmeye, kutuplaştırmaya çalışanların bu kadar alçakça provokasyona tevessül etmeleri niyetlerini açıkça ortaya koyuyor. Hedefleri halkımızın dirliği, birliğini bozmaktır. Bu oyuna gelmeyelim.

Diyanet İşleri Başkanlığımıza bağlı camilerin bazılarının ses sistemine girerek bu eylemi gerçekleştirenleri devletin yetkilileri, emniyet güçlerinin en kısa sürede yakalayarak yüce Türk adaleti önüne çıkacağına inanıyor, İzmirliler adına bekliyoruz. Asla kabul etmeyeceğimiz bu provokasyonu gerçekleştirenleri lanetliyor, güzel İzmir'in adını bu olayla yan yana getirip politika malzemesi yapanları da kınıyorum

NE OLMUŞTU?

Önceki gün İzmir'de saat 17.00 sıralarında Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki camilerin hoparlörlerinden İtalyan partizan marşı olarak bilinen ‘Çav Bella' çalınmıştı.

Merkezi sistemle ezan okunan Konak, Karşıyaka, Çiğli ve Buca ilçelerindeki bazı camilerin frekansına "korsan bir şekilde müdahil olunduğu" belirtilmişti.

İzmir Müftülüğü'nden yapılan açıklamada, yaşanılan olay doğrulanırken şu ifadelere yer verilmişti:

"Bugün saat 17.00 sularında ilimizin çeşitli bölgelerindeki bazı camilerimizin hoparlörlerinden kimliği belirsiz kişilerce merkezi sistemimizin frekansına korsan şekilde müdahil olmak suretiyle bir sabotaj gerçekleştirilmiştir. Konu ile ilgili gerekli suç duyurusunda bulunulmuş ve gerekli inceleme başlatılmıştır.”

Olayla ilgili soruşturma başlatılmıştı. Yürütülen soruşturmada bir kişi gözaltına alınmıştı.