CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin 'Bir kaçış planının anatomisi' açıklamasını yayınlayan televizyon kanallarına RTÜK tarafından ceza kesilmesine tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan cezalara tepki: RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir
Fotoğraf: DepoPhotos

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisinin TÜRGEV ve Ensar Vakfı üzerinden Amerika'ya para aktarılmasını açıkladığı videoyu eş zamanlı yayınlayan Tele1, KRT TV, Flash ve Halk TV’ye para cezası veren Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'na tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı açıklamada gösterdiği belgelere dikkat çekerek "Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

"Yoksullaştırma şiddetin, terörün en kötüsüdür. Bu Saray, halkı yoksullukla terörize etmektedir. Bu yoksullaştırma terörü sürerken, Saray evlatları vakıflar üzerinden yüzlerce milyon dolarlarla oynuyor. Baba “Eeey Amerika” edebiyatında, evlatlar dolar transferlerinde… Belgeler ortaya çıkınca, emir verildi, atanmışlar aHaber’e koştu. Tabii her taraf belge dolu olunca, baktılar olmuyor, RTÜK üzerinden de beni yasaklamaya giriştiler. Ki RTÜK, bu devrin ekonomik terör aparatlarından biridir; sadece bu! Gelelim “Kılıçdaroğlu susturulabilir mi?” sorusuna. Senin paramiliterlerin, mafyaların, derin devlet müptezellerin, kullanışlı aparatların beni durduramaz. Ey Saray, senin meselen bana kimin, neyi izin vereceği değildir; senin meselen, beni durdurabilecek gücünün olmamasıdır!"

NE OLMUŞTU?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamada "Akşam saat 22:00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" diyerek, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan ve ailesinin vakıf süsü verilmiş paralel yapılarla yurt dışına devasa paralar aktardığını açıklamıştı. TÜRGEV ve Ensar vakıfları aracılığı ile 1 milyar liranın ABD'deki paralel bir vakfa transfer edildiğini söylemişti.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını eş zamanlı yayınlayan televizyon kanalları hakkında RTÜK, dosya hazırlatmıştı.