CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini "Çık da de ki 'bu hastaneyi de ben yaptım' de" diyerek hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a listeyle yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan 'Çık bu hastaneyi ben yaptım de' diyen Erdoğan'a listeli yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu; SGK genel müdürlüğü yaptığı döneme işaret ederek, partisinin kuruluşunun 21'inci yıl dönümü kapsamında düzenlenen programda yaptığı konuşmada kendisini hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yanıt verdi.

Diken'den Altan Sancar'ın haberine göre; Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın “Kılıçdaroğlu sen bu ülkede SSK’nın başındaydın. Çık da de ki bu hastaneyi de ben yaptım de ya” sözlerine yanıt olarak genel müdürlüğü döneminde yapılan veya onarılan hastanelerin listesini paylaştı.

Kılıçdaroğlu’nun paylaştığı listede genel müdürlüğü döneminde 41 hastane yapıldığı, üç hastanenin de tadilat sonrası hizmete açıldığı görüldü.

Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı liste şu şekilde:

Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı liste Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı liste Kemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı listeKemal Kılıçdaroğlu'nun paylaştığı liste

NE OLMUŞTU?

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki ATO Congresium’da düzenlenen AKP'nin 21'inci Kuruluş Yıl Dönümü Programı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdarolu'nu SGK genel müdürlüğü yaptığı döneme işaret ederek hedef almıştı.

Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu, sen bu ülkede SSK'nın başındaydın. Çık da de ki şu hastaneyi de ben yaptım, ben bitirdim de" ifadelerini kullanmıştı.

Kılıçdaroğlu, bir grup gazeteciye verdiği söyleşide söz konusu ifadelere ilişkin "Arkadaşlarımız benim dönemimde yaptıklarımı çıkarmışlar. Hastane de var dispanser de var. Türkiye’nin en büyük diyaliz merkezini açtık. Tabi beni hayrete düşüren bürokrasinin nasıl çalıştığını bilmemesidir. Orası zaten bağımsız bir kurum ve yatırım yapıyoruz. Türkiye’nin en büyük hastanelerini yapan zaten Sosyal Sigortalar Kurumu. O gelenek benden önce de vardı, benim zamanımda da oldu. Erdoğan dünyadan habersiz. Kendi iç dünyasında bir şeyler söylüyor. Ciddiye alınacak birisi değil. Bütün bu hastanelerin tamamını ihalelerle yaptık. Bütün ihale dosyalarını Türkiye Büyük Millet Meclisi KİT Komisyonu’na götürüp veren tek genel müdür benim. O zaman KİT Komisyonu’nda tartışma olmuştu. Bütün ihale dosyalarını bir kamyona yükledik getirdik, buyurun araştırın varsa bir kusurunuz çıkarın dedik. "Bir şey yoktur” diye rapor verdiler. Zaten bir şey bulsalardı kıyameti kopartırlardı" şeklinde konuşmuştu.