BirGün’ün ortaya çıkardığı, Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızını 6 yaşında ‘evlendirmesi’ skandalına ilişkin yeni bir paylaşım yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Saray’a ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya seslenerek “Devlet hemen gerekeni yapsın. Bunu yapanların, buna vesile olanların, dünyayı başlarına yıkın! Neyi bekliyorsunuz? Neyi seyrediyorsunuz?” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan çocuk istismarı konusunda Saray’a ve Soylu’ya tepki

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İsmailağa Cemaati’nin “gönüllüsü” ve Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in, kızını henüz 6 yaşındayken 29 yaşındaki Kadir İstekli ile dini nikah yoluyla ‘evlendirmesi’ konusuna kayıtsız kalan iktidara tepki gösterdi.

Türkiye’nin BirGün yazarı Timur Soykan’ın yazılarıyla öğrendiği skandalla ilgili daha önce yaptığı paylaşımı alıntılayan Kılıçdaroğlu, Saray’a ve “fotoroman” olarak bahsettiği İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya şöyle seslendi:

“6 yaşında çocuğun tecavüze uğraması konusunda daha neyi bekliyorsun ey saray hükümeti? Fotoroman’ı geç, ondan kimse bir şey beklemiyor zaten, devlet hemen gerekeni yapsın. Bunu yapanların, buna vesile olanların, dünyayı başlarına yıkın! Neyi bekliyorsunuz? Neyi seyrediyorsunuz?”

Kılıçdaroğlu, konuyla ilgili daha önce yaptığı açıklamada ise “CHP olarak, ülkemizin en büyük utancı çocuk istismarının önüne geçmek için ne gerekiyorsa yapacağız. Mustafa Kemal Atatürk'ten devraldığımız demokrasi, eşit yurttaşlık ve çağdaş uygarlık mirası ile tüm kadınların ve çocukların mutluluğu için bu düzeni değiştirmeye mecburuz!” ifadelerini kullanmıştı.