CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya'da görevi başında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya'nın öldürülmesiyle ilgili yaptığı açıklamda, "Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin" diyerek tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu'ndan doktor Karakaya'nın katledilmesine tepki: Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin
Fotoğraf: CHP Fotoğraf Servisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Konya’da kardiyoloji doktoru Ekrem Karakaya’nın hasta yakını Hacı Mehmet Akçay tarafından öldürülmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'yı işaret ederek istifa çağrısında bulundu.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımı şöyle:

“Erdoğan gör yarattığın iklimi, utan utan! Beceriksiz bakanını da al, derhal gidin. Şiddeti uygulayanlara sus pus olup, hakkını isteyen sağlık personeline ‘giderlerse gitsinler’ demenizin bedelidir bu yaşananlar. Onlar kalacak, siz gideceksiniz. Bu şiddet de ya bitecek ya bitecek”

Kılıçdaroğlu, başka bir paylaşımında ise ruhsatsız silahlanmaya dikkat çekti.

Kılıçdaroğlu, "Bugün bir hekim katledildi. Katil ruhsatlı silah taşıyordu belki ama ruhsatsız silahlarda da artış devasa. Silahlananlara şunu söyleyeyim; bunun bedeli var. Kanunlar bu ülkede çalıştığında, Teksas'ta yaşamadığınızı öğrenirsiniz. Lamı cimi yok, iktidarımızda bunun sonu hapistir" açıklaması yaptı.