CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilere verilen bayram ikramiyesine ilişkin, "Adı ikramiye ama verilen para, para değil. En az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi lazım" değerlendirmesini yaptı.

Kılıçdaroğlu'ndan emeklilere: Benim sözüm var, çözeceğim sorununuzu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, emeklilerin Türkiye'de nüfusu en kalabalık olan sosyal sınıf olduğunu söyledi. Emeklilere verilen bayram ikramiyesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, "O ikramiyelerin, öyle ufak, uyduruk ikramiye olmaması lazım" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, beraberinde CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer ile merkez Akdeniz ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu.

Esnafın sorunlarını dinleyen Kılıçdaroğlu, bir gazetecinin kent ziyaretiyle ilgili sorusu üzerine, "Mersinlilere yapılan her hizmetin karşılığını Mersinliler veriyor. Memnunuz, mutluyuz. İnşallah Türkiye'nin her tarafında böyle güzel olur. En büyük arzumuz, Türkiye'nin huzur içerisinde yaşaması, hep beraber huzur içerisinde yaşamamız. Gerginliklerden sürekli, özenle kaçınmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

"GENÇLERİMİZ BÜYÜK ÖLÇÜDE İŞSİZ"

Ülkede işsizlik problemi olduğunu dile getiren Kılıçdaroğlu, "Gençlerimiz büyük ölçüde işsiz. Burada da işsizlik var. Belediye başkanlarımızın önünde yüz binlere ulaşan işsizlere ait dilekçeler var. Bunu karşılamak mümkün değil tabi. Hükümetin bu konuda çaba harcaması lazım. Yeni iş alanları yaratması lazım. Biz elimizden geleni yapıyoruz, iktidar bunu yapmıyor ama iktidar olduğumuzda Allah'ın izniyle her şeyi, bütün sorunları çözeceğiz" dedi.

Gezisi sırasında karşılaştığı bir yurttaşın, emeklilerle ilgili sorusu üzerine Kılıçdaroğlu, şunları kaydetti:

"Emekliler, Türkiye'de nüfusu en kalabalık olan sosyal sınıf. Eğer emekliler ortak ses çıkarırsa, emekliler hep beraber 'Bizim hakkımıza sahip çıkmayan partiye oy vermeyeceğiz' derlerse, 'Kim bizim hakkımızı savunuyorsa biz ona oyumuzu vereceğiz' diye açık ve net, toplu bir çağrı yapmazlarsa bu sorunları yaşarsınız. Ama benim sözüm var. Çözeceğim sorununuzu. İki maaş ikramiye yetmedi. O ikramiyelerin, öyle ufak, uyduruk ikramiye olmaması lazım. Adı ikramiye ama verilen para, para değil. En az asgari ücret düzeyinde ikramiye verilmesi lazım."

Kılıçdaroğlu esnaf ziyareti sırasında Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin halde açtığı kreşin büyük bir hizmet olduğunu dile getirdi. Kılıçdaroğlu, “Anneler, güven içinde getirip çocuklarını bırakabiliyorlar: Oradaki öğretmenler, çocuklara güzel şeyler öğretiyorlar. Sevgiyi, saygıyı, yabancı dili, her şeyi. Dolayısıyla Mersinlilere yapılan her hizmetin karşılığını Mersinli veriyor. Mutluyuz. İnşallah Türkiye’nin her tarafı da böyle güzel olur” dedi.

"50 YILLIK MHP'LİYİM"

Bir vatandaşın “50 yıllık MHP’liyim Andımız’a sahip çıkmadılar, sildim hepsini. Bu ülkeye kurtarıcı olan seninle Meral Akşener’dir başkanım” demesi üzerine Kılıçdaroğlu, “İnşallah kurtaracağız” karşılığını verdi.

“İNŞALLAH CUMHURBAŞKANIM HOŞ GELDİNİZ”

Kılıçdaroğlu, girdiği bir beyaz eşya dükkanında kadın esnaf tarafından “İnşallah Cumhurbaşkanım hoş geldiniz” diye karşılandı. Gülümseyerek "Durun bakalım" karşılığını veren Kılıçdaroğlu, dükkanda esnaf ile kısa süre sohbet etti.

“KONU MANKENİ DEĞİLİZ”
Bir giyim mağazasındaki başörtülü kadın esnafın isteği üzerine Kılıçdaroğlu kendisiyle fotoğraf çektirdi. Fotoğraf çekimi sırasında kadın, “Biz konu mankeni değiliz” dedi. Kılıçdaroğlu da bunun üzerine “Hayır efendim siz alın teriyle para kazanıyorsunuz” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan kısa süre önce, benzeri bir fotoğrafı için, “Oy almak için bazı yerlerde görüyorsunuz başörtülü birkaç kişiyi yanlarında adeta vitrin mankeni gibi getirip koymak kimseyi aldatmıyor. Geçti o işler” ifadesini kullanmıştı.