Erdoğan’ın fındığın 54 liradan alınacağı yönündeki açıklamalarını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Erdoğan’ın ülke vizyonu “Bay Kemal, CeHaPe Genel Müdürü, Kemal Pabucu Yarım” falan… Sonuç: fındık alım fiyatı 54 TL. Bay Kemal’in teklifi 4 dolar (72 TL) idi. Dolar kuru hala 18 TL. Bundan artık kimseye bir hayır yok. Fındık üreticisi az sabır, geleceğiz yardımınıza!” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a ‘Bay Kemal’li fındık eleştirisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ordu’da konuşan AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın fındığın kilogramı için 54 liralık alım ücreti belirlendiği yönündeki açıklamasına tepki gösterdi.

Ordu'daki konuşmasında bir kez daha 'Bay Kemal' lakabı üzerinden kendisiyle dalga geçmeye çalışan Erdoğan’a yüklenen Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Erdoğan’ın ülke vizyonu “Bay Kemal, CeHaPe Genel Müdürü, Kemal Pabucu Yarım” falan… Sonuç: fındık alım fiyatı 54 TL. Bay Kemal’in teklifi 4 dolar (72 TL) idi. Dolar kuru hala 18 TL. Bundan artık kimseye bir hayır yok. Fındık üreticisi az sabır, geleceğiz yardımınıza!”

Kılıçdaroğlu, bununla birlikte fındık fiyatının dolar üzerinden sabitlenmesi yönündeki açıklamasını da hatırlattı.

Daha önce konuyla ilgili yaptığı açıklamada fındığın stratejik bir ürün olduğunun altını çizen Kılıçdaroğlu, “Fındık fiyatının 4 dolar olarak sabitlenmesi lazım. Yurt dışındaki fındık sanayisine 150 milyar dolarlık ciro yapan bir sanayiye kaynak aktarıyorsunuz. Kilo başına 4 dolar bile alamıyorsanız bu bizim ayıbımızdır, onların değil” demişti.