CHP lideri Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığı tartışmasında Kılıçdaroğlu’na yönelik “Demek ki Türk bayrağını tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu bayrak polemiğine ilişkin, “Atatürk’ün kurucusu olduğu bir partinin liderine bunu söylemezsin” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'bayrak' yanıtı


Yerel seçimi kazanan partisinin belediye başkanlarını ziyaret ve tebrik etmek için Balıkesir’e gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, belediye önünde halka hitap etti.

Mardin, Van ve Diyarbakır büyükşehir belediyelerine kayyum atanmasına yönelik tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Sen demokrasiye darbe yapacaksın sonra edebiyat yapacaksın, yemezler" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Doğu Akdeniz’de Türkiye’nin varlığı tartışmasında kendisine yönelik “Demek ki Türk bayrağını tanımıyor. Ama sana da bunu tanıtacağız” sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu bayrak polemiğine ilişkin, “Atatürk’ün kurucusu olduğu bir partinin liderine bunu söylemezsin” ifadeleriyle Erdoğan'a tepki gösterdi.

"BEN BAYRAĞI SENDEN ÇOK DAHA İYİ BİLİRİM"

Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Bizim Suriye ile Mısır ile bir sorunumuz yoktu. Neden Mısır ile kavga ettik? Ortadoğu'nun en güçlü ülkesi yalnızlığa terk edildi. Ben diyorum ki Doğu Akdeniz'de Türkiye yalnızlığa mahkûm edildi. Vay efendim 'sen bayrağı biliyor musun, gemilerimiz var orada tanımıyor musun?' Sen meraklanma beyefendi ben bayrağı senden çok daha iyi bilirim. Hele hele Gazi Mustafa Kemal'in partisinde onun koltuğunda oturan bir başkana bayrak edebiyatı yapamazsın. Milliyetçilik edebiyatı yapamazsın. Milliyetçilik vatanını bayrağını bütün vatandaşlarını sevmektir, milliyetçilik vatanın her çakıl taşına sahip çıkmaktır. Bir ülke kendi silah fabrikasını başka orduya peşkeş çeker mi?"

Kılıçdaroğlu sözlerini, "Bize oy vesin vermesin bütün vatandaşlarıma sesleniyorum. Türkiye çok yakında daha güzel bir yolun başında yürüyecek" diye sonlandırdı.