CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Türkiye'de yaşanan ağır ekonomik krizin gerekçesi olarak öne sürdüğü, "2001 krizinin faturalarını ödemeye devam ediyoruz" açıklamasına tepki gösterdi. Kılıçdaroğlu, "Mütevazilik yapmışsın, Bugün yaşadıklarımızın sebebi 1970 petrol krizidir de diyebilirdin" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a kriz tepkisi: Mütevazilik yapmışsın

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Mesleki Eğitim Merkezleri açılışında yaptığı konuşmada dile getirdiği "2001 ekonomik krizinin faturasını ödemeye devam ediyoruz" açıklamasına CHP lideri Kemal kılıçdaroğlu tepki gösterdi.

Kılıçdaroğlu, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Erdoğan “2001 krizinin faturasını bugün ödemeye devam ediyoruz” demişsin. Mütevazilik yapmışsın. “Bugün yaşadıklarımızın sebebi 1970 petrol krizidir” de diyebilirdin. Hatta “O dönem aman petrol canım petrol çağrımıza uyulsaydı, bugün bunların hiçbiri yaşanmazdı” da diyebilirdin." ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türkiye'nin son dönemde yaşadığı ağır ekonomik krizle ilgili olarak, "Türkiye ekonomide, üretim ve sanayileşme alanında içine hapsedildiği cendereyi onca gayretine rağmen kırmayı bir türlü başaramadı. 28 Şubat ve ardından gelen 2001 krizinin ekonomide açtığı faturayı çok uzun yıllar ödemeye devam ettik. Ülkemizin sanayi konusunda da geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun eseridir. Kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler hızla gelişirken biz geri kalmışlığa mahkum edildik." şeklinde konuşmuştu.