CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Veliahtı ile görüşme gerçekleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi. Kılıçdaroğlu, “Ne oldu senin rabiana?” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Ne oldu senin rabiana?

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Birleşik Arap Emirlikleri ile kurulan ‘kötü ilişkiler’in ardından görüşme gerçekleştiren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a tepki gösterdi.

Twitter hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, “BAE Veliaht Prensi geldi, hazır ola geçtin Erdoğan. Ne oldu senin rabiana, ihvanına? Hep söylüyorum; Saray’ın her şeyi yalan dolan, her şeyi boş algılardır. Ucunda para varsa anında satarlar davalarını. Hakiki Müslümanların Saray’ın yanında yeri yoktur” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Süleyman Soylu'nun 15 Temmuz Darbe girişiminin faillerinden biri olduğunu söylediği Abu Dabi yönetimi ile 10 anlaşma imzaladı. Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye'ye yatırım için 10 milyar dolarlık fon ayırırken, Fahrettin Altun, Erdoğan-Bin Zayed görüşmesine ilişkin yaptığı açıklamada “Ekonomik profilimizi güçlendirecek” ifadelerine yer verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın davetiyle Türkiye’ye ziyaret gerçekleştiren Abu Dabi Veliaht Prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan, doğrudan yatırımları kapsayan ve 10 milyar dolar hacminde bir dizi anlaşma imzaladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 19 Mayıs 2021 tarihinde TRT Haber’de katıldığı yayında 15 Temmuz darbe girişimine ilişkin bir soruya, “15 Temmuz onların (ABD) talimatı ile oldu. Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), 15 Temmuz’un ABD ile birlikte faili. BAE ABD’nin en önemli operasyonel partneri” yanıtını vermişti.

Soylu ve çevresini hedef alan videolarla gündeme oturan Sedat Peker de Birleşik Arap Emirlikleri’nde kalıyor.