CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunarak, "Bugün Kahramanmaraş'ta bir konuşma yapıyor beyefendi. Yine ana tema doğal olarak benim. Bay Kemal onun ana teması. Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Kardeşim sen benimle uğraşacağına engellilerin boş kadroları var, atasana oraya. Kura çek ata" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Onu fazla ciddiye almamamız lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 60 bin boş engelli kadrosuna atama yapılması gerektiğini söyledi. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak bir kişi engellilerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir" dedi.

Kılıçdaroğlu, bir dizi programa katılmak üzere geldiği İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda partililerce karşılandı.

Konak Belediyesi tarafından yapılan 13 sosyal tesisin Konak Engelsiz Yaşam Köyü'nde düzenlenen toplu açılış törenine katılan Kılıçdaroğlu, yaptığı konuşmada belediye başkanlarının harcadığı paranın, milletin parası olduğunu ve yatırım bedellerinin halka açıklanması gerektiğini ifade etti.

Konak Belediyesi'nin de her yatırımın özelliklerini ve miktarını halka duyurduğuna vurgu yapan Kılıçdaroğlu, sosyal devletin her yurttaşa el uzatması gerektiğini hatırlattı.

"MİLLET İTTİFAKI'NIN BELEDİYE BAŞKANLARI"

Kılıçdaroğlu, belediye başkanlarının oy verse de vermese de tüm kenti kucaklaması gerektiğine işaret ederek şöyle konuştu:

"Yeni, ahlaklı, adalete dayanan bir siyaset anlayışını yaşama geçirmeye çalışıyoruz. Dostlarımızla beraber yapıyoruz bunu. Bizim belediye başkanlarımız sadece CHP'nin belediye başkanları değil, bizim belediye başkanlarımız Millet İttifakı'nın belediye başkanlarıdır. Dolayısıyla çok daha geniş bir kitleyi belediye başkanlarımız kucaklıyorlar. Dedik ki 'Ayrımcılık yapmayacaksınız.' Ama yoksul mahallelere pozitif ayrımcılık yapmak gerekiyor, onlar kentin olanaklarından yeteri kadar yararlanamıyorlar."

Kentsel dönüşümün büyük önem taşıdığına işaret eden Kılıçdaroğlu, yeşil bir kente ihtiyaç olduğunu, Konak Belediyesi'nin kentsel dönüşüm çalışmalarını da yakından izleyeceklerini aktardı.

Kılıçdaroğlu, kentsel dönüşüm sırasında mahalle kültürünün unutulmaması gerektiğine dikkati çekti.

kilicdaroglu-ndan-erdogan-a-onu-fazla-ciddiye-almamamiz-lazim-920218-1.

"İKTİDAR SAHİPLERİ TEŞEKKÜR ETSİN"

Yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgını nedeniyle birçok kişinin hayatını kaybettiğini ifade eden Kılıçdaroğlu, "Bu konuda çok başarılı bir politikanın izlenmediğini hepimiz biliyoruz. İktidar sahipleri oturup kalksınlar CHP'li, İYİ Partili, Saadet Partili belediyelere teşekkür etsinler. Eğer bizim belediyelerimiz olmasaydı emin olun Türkiye çok daha büyük felaketlerle karşı karşıya kalırdı" diye konuştu.

"BAY KEMAL ONUN ANA TEMASI"

İktidar partisinin Türkiye'yi yönetemediğini savunan Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti:

"Bugün Kahramanmaraş'ta bir konuşma yapıyor beyefendi. Yine ana tema doğal olarak benim. Bay Kemal onun ana teması. Onu fazla ciddiye almamamız lazım. Ciddiye alınacak bir kişi engellilerin kadrolarını boş bırakmayan kişidir. 60 bin engelli kadrosu boş bekliyor boş. Kardeşim sen benimle uğraşacağına engellilerin boş kadroları var, atasana oraya. Kura çek ata. Engel mi var buna, engel yok. O kişiler ülkeyi yönetme konusunda kısır bir anlayışa sahipler. Ama Allah'ın izniyle göreceksiniz iktidar olacağız. Bu ülkede barış, huzur, kardeşlik nasıl olur, onu sadece Türkiye'de insanlarımıza değil bütün dünyaya göstereceğiz."

Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında herkesin yaşam tarzına saygı göstereceklerini kaydederek, "Cumhuriyetimizi demokrasi ile taçlandıracağız. Cumhuriyetimizin 100. yılında yapacağız bunu. Bu da bizim Mustafa Kemal ve arkadaşlarına vereceğimiz en güzel armağan olacak" dedi.

"BİRLİKTE KONAK ANLAYIŞINI SÜRDÜRECEĞİZ"

Konak Belediye Başkanı Abdül Batur ise "Birlikte Konak" anlayışıyla yola çıktıklarını ve tüm vatandaşlara hizmet götürmeye çalıştıklarını söyledi.

Yerinde dönüşüm ile halkın projelere katılımını sağladıklarını anlatan Batur, "Birlikte Konak anlayışını vatandaşlarımızla birlikte sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.

Batur, “Konak yaşlı bir kent. Bu yüzden önceliğimiz; özellikle çeperlerde yaşayan vatandaşlarımızın istediği tek şey vardı; kentsel dönüşüm ve yaşam tarzının değişmesi. Bu talebi hemen icraata geçirdik ve 2 sene içerisinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’in de destekleriyle Gültepe Bölgesi planlarımızı meclislerimizden geçirdik, askıya çıkardık, parselasyon planları yapılıyor. Yeşildere Caddesi’nde, Eşrefpaşa, Cici Park ve Kadifekale ile sınırlı 14 mahallenin planlarını da hazırladık, meclislerimizden geçirdik, askıya çıkardık. En önemlisi de bu mahallelerin, bu makus talihini ortadan kaldıracak çalışmaları yürütüyoruz" dedi.

Batur, şöyle devam etti: "Planlama çalışmalarımıza başladık. Vatandaşlarımızı bilgilendirerek çalışmalarımızı yürütüyoruz. Sosyal Demokrat Belediyecilik ve partimizin kentsel dönüşüm programına uygun bir şekilde; yerinde dönüşümle, halkımızın projeye katılımıyla yüzde 100 uzlaşıyla bu işleri başaracağız. Çünkü bu kent bu görüntüyü hak etmiyor. Birlikte Konak anlayışını sürdüreceğiz. Oradaki değer artışını da orada yaşayan vatandaşlarımızla paylaşacağız."

Konuşmaların ardından Kılıçdaroğlu ve protokol üyeleri, kurdele keserek tesislerin açılışını yaptı.

Törene, İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, CHP İzmir milletvekilleri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Törende temeli atılan ve açılışı yapılan tesisler şunlar:

"Toros Sosyal Tesisi ve Pazaryeri, Gültepe Spor Kompleksi, Yemişçizade Konağı, İkizevler Semt Merkezi, Konak Belediyesi Yenilikçi Öğrenme Merkezi, Yenişehir Roman Kültür Merkezi, Konak Engelsiz Yaşam Köyü, Minikler Konağı, Mübadele Parkı ve Heykeli, Konak Gençlik Destek Merkezi, Konak Sosyal Destek Merkezi, Kahramanlar Kapalı Pazaryeri, 7/24 Açık Kütüphane."