CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neymiş, gelince uçakları satacakmış" diyerek kendisini hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a verdiği yanıtta, "Gel diyoruz er meydanına, kaçıyorsun. Gelirsen görürsün satacak mıyım, satmayacak mıyım!" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a 'uçak' yanıtı: Gelirsen görürsün satacak mıyım, satmayacak mıyım!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Neymiş, gelince uçakları satacakmış" diyerek kendisini hedef alan AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Bir yere tarifeli uçakla gitmeyi, metroya, trene binmeyi korkunç bir şey gibi görüyorsun. Korkma, o kadar kötü değil" dedi.

Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Erdoğan 'Kılıçdaroğlu iktidar olunca uçakları satacak mı göreceğiz' demişsin. Gel diyoruz er meydanına, kaçıyorsun. Gelirsen görürsün satacak mıyım, satmayacak mıyım! Sen kaç, biz kovala, nereye kadar Erdoğan? #HemenSeçim" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, açıklamasının devamında, "Bir de anlaşılan bir yere tarifeli uçakla gitmeyi, metroya, trene binmeyi korkunç bir şey gibi görüyorsun. Korkma, o kadar kötü değil. Halkınla birlikte olabiliyorsun, dert dinleyebiliyorsun. Bu aralar senin çok ihtiyacın var bunlara, benden söylemesi" dedi.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda konuşan Erdoğan, şunları söylemişti:

"Neymiş, gelince uçakları satacakmış. Senden öncekiler de söyledi. Uçakları sattığın zaman devleti yönetmiş mi oluyorsun? Dünyayı dolaşacaksın. Ne ile? Tarifeli uçaklarla mı? Yok, trene binersin. Otobüslerle beraber seyahat edersin. Ondan sonra da ben muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağım dersin. Hayırlısı olsun. Sen bu kafayla daha çok gidersin. Millet İttifakı'nın diğer üyeleri de bunlardan farklı değil zaten."