CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin başörtüsü teklifi üzerinden kendisine seslenerek "Başörtüsü meselesini sıkıyorsa referanduma götürelim" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Kanun teklifini destekle, ne referandumu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Kanun teklifini destekle, ne referandumu

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Malatya'daki Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda CHP'nin başörtüsü teklifi üzerinden kendisine "Başörtüsü meselesini sıkıyorsa referanduma götürelim" sözleriyle seslenen AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın sözlerini alıntılayarak "Kanun teklifini destekle, ne referandumu" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

"Ne oldu, çakma Orban’lık mı yapacaksın Erdoğan? Burası Türkiye, Macaristan değil. Kanun teklifini destekle, ne referandumu… Kaçmazsan bu iş çözülür; erkekler kadınların giyim kuşamını konuşamaz hale gelir. Var mı sende o cesaret?"

Erdoğan, Malatya'daki Toplu Açılış Töreni'nde yaptığı açıklamalarda Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefeti hedef almıştı. CHP'nin başörtüsü teklifine karşı referandum çağrısı yapan Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun televizyonda tartışma çağrılarına da yanıt vermişti. Erdoğan, "Geceleri sosyal medya videosu yayınlaya yayınlaya siyaseti de ekrandaki görüntüden ibaret sanmaya başladı. Siyaset iddia işidir" ifadelerini kullanmıştı.