CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma" sözlerine yanıt verdi. Kılıçdaroğlu, "Ben seninle zaten konuşmaya hazırım. Dünyaya meydan okuyorsan bir de bana meydan oku" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a yanıt: Yüreğin varsa beraber tartışalım, gazetecileri sen seç

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Çankaya Belediyesi Mustafa Kemal Atatürk Spor Merkezi'nin açılış töreninde konuştu.

Kılıçdaroğlu konuşmasında ''Şunu herkes bilsin ki bu ülkenin en büyük güvencesi CHP'dir. Bütün sorunları inançla kararlılıkla aşacağız. Bu bizim görevimizdir. Demokrasi içinde yerine getireceğiz'' ifadelerini kullandı.

ERDOĞAN'A YANIT

Konuşması sonrası gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Kılıçdaroğlu ''Ben topluma örnek olması gereken yaşamıyla da devlet yöneticilerinin 50 bin dolarlık çantayla gezmelerini doğru bulmam. Ahlaki değil. Hz. Ömer'in adalet kavramı var. Binlerce kişi açken siz 50 bin dolarlık çantayla gezemesiniz. Bir kişiyi hedef almış değilim. Boykot çağrısı yapıyorsanız önce boykotu siz yapacaksınız. Eşimle değil benimle konuş diyor. Ben seninle zaten konuşmaya hazırım" diye konuştu.

''BENİMLE GEL HESAPLAŞ''

Erdoğan'a yönelik, "Dünyaya meydan okuyorsan bir de bana meydan oku" diyen Kılıçdaroğlu, şöyle devam etti: "Yüreğin varsa sen seç gazetecileri beraber tartışalım. Erdoğan sinirlerine hakim olan birisi değil. Bir tarafta askıda ekmek var, bir tarafta da 50 bin dolarlık çanta taşıma var. Ben bunu eleştirmeyecek miyim? Seninle konuşuyorum cesaretin varsa gel. Benimle konuşacaksan benimle gel hesaplaş.''

NE OLMUŞTU?

Geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına yönelik boykot çağrısına değinen Kemal Kılıçdaroğlu, "Beyefendi 'Fransız mallarını boykot edin' diyor. Vatandaşta Fransız malı alacak hal mi kaldı? Sen uygularsın kardeşim, saray sosyetesi uygular. Emine Hanım'ın çantası var, 50 bin dolar... Onu da sarayın bahçesinde yaksın, protesto etsin" ifadelerini kullanmıştı.

Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarına, "Bay Kemal eşimle ilgili bazı laflar etti. Sende zerre kadar yürek varsa benimle ilgili konuş, eşimle ilgili konuşma. Sana siyasetçi demek için sokaktan binlerce şahit getirmek lazım. Sende o yürek varsa benle konuşursun, arkadaşlarımla konuş" ifadelerini kullamıştı.