CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın dün yüzde 25 olarak açıkladığı, bugün ise yüzde 30'a çıkarıldığını duyurduğu emekli ve memurun maaş artış oranına tepki gösterdi. Erdoğan'a seslenen Kılıçdaroğlu, "Önce yüzde 25 zam de, sonra kork yüzde 30 de... Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun? Asgari ücrete yaptığın zammın aynısını buraya da yapacaksın" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a zam tepkisi: Asgari ücrete yaptığın zammın aynısını yapacaksın

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dünkü grup toplantısında yüzde 25 olarak açıkladığı memur ve emeklinin 2023 yılında alacağı maaşlara yapılacak zam oranını yüzde 30'a yükseltti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile zam oranının tepkiler üzerine yükseltilmesine sert çıkarak, asgari ücrete gelen zam oranında bir artış yapılması çağrısında bulundu.

"Önce yüzde 25 zam de, sonra kork yüzde 30 de... Sen devlet mi yönetiyorsun, evcilik mi oynuyorsun?" diyen Kılıçdaroğlu, "Asgari ücrete yaptığın zammın aynısını buraya da yapacaksın. Neyi anlamıyorsun sen?" ifadelerine yer verdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 22 Aralık'ta 5.500 TL olan asgari ücretin 2023 yılı için 8 bin 506 lira olarak belirlendiğini açıklamıştı. Asgari ücret artış oranı, 2022 yılı temmuz ayına göre yüzde 54.66 olmuştu.