Kemal Kılıçdaroğlu, “Kanal İstanbul’un temel atma töreninde” kendisini hedef gösteren AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yanıt verdi. Erdoğan’ın; İktidar olmaları halinde projedeki şirketlere para ödemeyeceklerini söyleyen’ muhalefete, “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” ifadelerine yanıt veren Kılıçdaroğlu, “Bize sökmez Erdoğan” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın “Söke söke alırlar o paraları sizden” ifadelerine yanıt

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar” sözleri için "Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen...” dedi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kanal İstanbul Sazlıdere Köprüsü Temel Atma Töreni” adıyla duyurulan törende, muhalefeti hedef gösterdi.

Erdoğan, “Yatırımcıları tehdit ediyorlar. Şu hale bak ya… ‘Biz geliyoruz, geldiğimizde bilesiniz ki size ödeme yapmayacağız.’ Sizin elinizden yatırımları alacağız. Siz nasıl devlet yönetimine talipsiniz ya. Söke söke sizden bu paraları uluslararası tahkim yoluyla da alırlar. Bunları öğren” dedi.

'BİZE SÖKMEZ'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda Erdoğan’a şu yanıtı verdi:

“Erdoğan sonunda neden seçimden kaçtığını söylemişsin, iktidarı kaybedeceğini biliyorsun. Yabancılara da ‘Türkiye’den paranızı söke söke alırsınız’ demişsin. Bize sökmez Erdoğan. Ben haram yemedim, gemilerim yok, suç örgütleri beni tanımaz, rehin alamaz. Ben benim, sen de sen…”