Beylikdüzü Belediyesi’nin İskenderun’da kurduğu çadırkenti İskenderun Kaymakalığı’na devretmesini yorumlayan Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan’ın “Biz ‘Burası CHP’li’ demedik. Biz ne dedik, ‘Bunlar da bizim vatanımız, bunlar da bizim vatandaşımız’ dedik” sözlerine gönderme yaparak, “Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi? Parti devleti son bulacak” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’ın sözlerine gönderme: "Hangisi devletçilik?"

HABER MERKEZİ

CHP'li Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı, deprem bölgesi Hatay İskenderun’nda kurdukları çadırkenti, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Kaymakalığı’na devretti.

Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, “Afetin hemen ardından Beylikdüzü Belediyesi ve Beylikdüzü Kaymakamlığı olarak Hatay İskenderun'da hızla kurduğumuz çadırkenti dün imzaladığımız protokol ile, İskenderun Belediyesi ve İskenderun Kaymakamlığı'na devrettik. Beylikdüzü'nün bir eli hep orada olmaya devam edecek” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı’nın 13. Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Belediye Başkanı Çalık’ın açıklamasını, sosyal medya hesabında yorumladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, dün İskenderun’da, Deprem Konutları ve Yeni Devlet Hastaneleri Temel Atma Töreni’ndeki “Hiç kimse endişeye, tereddüde kapılmasın. Yani biz, ‘Burası CHP’li’ demedik. Biz ne dedik, ‘Bunlar da bizim vatanımız, bunlar da bizim vatandaşımız’ dedik. Onun dışındaki her kaybı telafi edecek güce, imkâna, kararlılığa sahibiz” sözlerini anımsatan Kılıçdaroğlu, şu paylaşımı yaptı:

“Hangisi devletçilik? ‘Biz burası CHP’li demedik…’ deyip övünmek mi, yaptığı çadır kenti devlete teslim etmek mi? Beylikdüzü Belediyemiz yaptı, devlete teslim ettik. Devlet yeniden devlet olacak, partiler de parti... Parti devleti son bulacak.”