Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın Gezi eylemcilerine hakaret etmesine tepki göstererek, yönettiği 10 soruya yanıt verdi. Erdoğan'ın adaylık hakkındaki, “Yüreği yetip 2023’te aday olacak mı olmayacak mı?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayacağım. Var mı sende o yürek Erdoğan!” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan, Erdoğan’ın ‘sürtük’ sözlerine tepki; 10 sorusuna yanıt

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Gezi Direnişi’ne katılanlara ‘sürtük’ diyerek hakaret etmesine tepki göstererek, kendisine yönelttiği 10 soruya yanıt verdi.

Kemal Kılıçdaroğlu, “Erdoğan, milletimize seslenmişsin. 'Sürtükler, eşkıyalar, teröristler, çürükler, fukaralar' havada uçuşmuş. Kadınlara küfreden sana bir tavsiyem olacak. Ağzını kapalı tutup insan sanılman, açıp tüm şüpheleri ortadan kaldırmandan iyidir” diyerek sosyal medya hesabından yanıt verdi.

"23.00'TE BEN DE SORULARIMI SORACAĞIM"

Erdoğan’a seslenen Kılıçdaroğlu, “Danışmanlarını ve doktorlarını çağır, saat 23.00’te ben de sorularımı soracağım. aHaber’i de mutlaka ara, hazır ola geçsinler. Derin derin nefes al, bakalım yanıt verecek yüreğin var mı…” ifadesini de ekledi.

10 SORUYA YANIT VERDİ

Kılıçdaroğlu, yayınladığı görsellerle Erdoğan'ın 10 sorusuna da yanıt verdi.

Erdoğan’ın, “Yüreği yetip 2023’te aday olacak mı olmayacak mı?” şeklindeki sorusuna yanıt veren Kemal Kılıçdaroğlu, “Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayacağım. Var mı sende o yürek Erdoğan!” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı şöyle:

Erdoğan’ın sorusu: PKK'dan YPG'ye bölücü terör örgütünün bütün unsurlarını DHKP-C'den TİKKO'ya, FETÖ'den DEAŞ'a tüm terör ögütlerini, siyasi uzantılarını, medya destekçilerini, yurt dışında bağlantılarıyla birlikte en şiddetli şekilde lanetliyor mu, lanetlemiyor mu?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Hepsine lanet olsun. Onlarla gizli ilişkiler kuranlar, selefi örgütlerle petrol kaçakçılığına girişenlere, oy uğruna televizyonda onların mesajlarını okutanlara da lanet olsun.

Erdoğan’ın sorusu: Türkiye'nin PKK ve YPG'ye karşı yürüttüğü sınır ötesi harekatlarını destekliyor mu, desteklemiyor mu?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Türkiye Cumhuriyeti Devleti sınır ötesi operasyon yapar, yapmalıdır. Doğru olanı destekleriz, yanlış olanı ise desteklemeyiz. Siyasi saikler uğruna askerimizi operasyonlara gönderenlere ve operasyon gibi gösterip ülkemize yabancı asker postalları sokanlara olumlu bakmadık, bakmayacağız.

Erdoğan’ın sorusu: İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliği tartışmalarında bir kez daha ortaya çıkan Batı'nın terör örgütlerine ve ülkemizin milli çıkarlarına yönelik riyakar tutumuna karşı kendi devletinin izlediği politikarın yanında mı, değil mi?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: NATO Türkiye’ye gereklidir, NATO’dan çıkmayacağız. Finlandiya ve İsveç’ten de talep edilenler doğrudur. Ancak biz biliriz ki diplomasi kapalı kapılar ardından yapılır. Sonuçlar masada alınır. Ciddi devletler böyle yapar. Senin bu yaptığın ise ancak kabile devletinde olur. 3-5 oy almak için ülkenin itibarını yok sayarak, ucuz bir iç reklam malzemesine dış ilişkileri kurban ediyorsun.

Erdoğan’ın sorusu: Türkiye'nin Akdeniz ve Ege'de sınır hattından kalıcı ekonomik bölgeler oluşturma çabalarına kadar verdiği milli mücadelede ülkesinin safında mı, karşımızdakilerin safında mı?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Duruşumuz çok nettir. Akdeniz ve Ege’de baskıyı artırmamız şarttır. Gemi çıkarttım, geri çektim, “Biden beni arasa keşke” diyerek olmaz bu işler. Yüreğin varsa, işgal edilen, silahlanan adalar hakkında adım at. Destekleyeceğiz.

Erdoğan’ın sorusu: Dünyanın salgın ve savaş sebebiyle yaşadığı krizin ekonomik boyutunun ülkemize etkilerine karşı sürdürdüğümüz mücadeleye en azından ilkesel düzeyde destek veriyor mu, vermiyor mu?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Bu uydurmalara kimse inanmıyor. Batı’da enflasyon yüzde 7, savaş halindeki Rusya’da yüzde 17,8; Ukrayna’da yüzde 16,4 iken, bizim ülkemizde bu oran senden dolayı yüzde 157’dir. Yalanların da bir yere kadar, halkımızın zekasına hakaret etmeyi bırak.

Erdoğan’ın sorusu: Mahkeme kararları ve kurum açıklamalarıyla yalan olduğu tescillenmiş iddiaları bir kenara bırakıp siyaseti ülkenin ve milletin çıkarları üzerinden yürütmeye var mı, yok mu?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Paravan vakıflar, 5’li çeteler, paramiliter milletimizin çıkarına değildir. Onlar olsa olsa senin ailenin ve kurduğun rejimin çıkarınadır. Aparatlarının hepsinin canına okuyacağız.

Erdoğan’ın sorusu: Siyasi stratejilerini yabancı ülke temsilcilerine hazırlatmak ve onaylatmak yerine kendi partisinin mensuplarıyla ve ülke kamuoyuyla belirlemeye yönelecek mi, yönelmeyecek mi?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Doğru söylemiyorsun, özür dile.

Erdoğan’ın sorusu: Bin yıllık kanlarımızla sulayarak ebedi vatanımız haline getirdiğimiz bu toprakların tüm değerleri, sembolleri ve kazanımlarıyla asil bir devletin evladı gibi hareket etmeyi kabul ediyor mu, etmiyor mu?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Popülist söylemleri geçelim. Sen paravancısın. “Asil evlat” falan…Sana bu laflar büyük gelir. Büyük lokma ye ama bu büyük lafları bırak Erdoğan. Senin ağzına yakışmıyor.

Erdoğan’ın sorusu: Partisi içindeki her türden terör örgütü destekçisini, her türden hırsızı, tecavüzcüyü, istismarcıyı tasfiye etmeyi düşünüyor mu, düşünmüyor mu?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Her türlü çevrelerle anılan senin için, iddialı bir soru olmuş bu. Bizde suç sümen altı edilmez, suçlu kollanmaz.

Erdoğan’ın sorusu: Yüreği yetip 2023'te cumhurbaşkanı adayı olacak mı, olmayacak mı?

Kılıçdaroğlu’nun yanıtı: Var mısın yarın erken seçimi ilan etmeye, aynı gün içinde adayımızı açıklayacağım. Var mı sende o yürek Erdoğan!

kilicdaroglu-ndan-erdogan-in-surtuk-sozlerine-tepki-10-sorusuna-yanit-1023289-1.

kilicdaroglu-ndan-erdogan-in-surtuk-sozlerine-tepki-10-sorusuna-yanit-1023292-1.

kilicdaroglu-ndan-erdogan-in-surtuk-sozlerine-tepki-10-sorusuna-yanit-1023290-1.kilicdaroglu-ndan-erdogan-in-surtuk-sozlerine-tepki-10-sorusuna-yanit-1023291-1.