CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım'ın tutuklanması hakkında "Erdoğan’ın talimatıyla hapse atıldı. Onun tutuklanmasını isteyen savcı, savcı değil; tutuklayan hakim, hakim değil" ifadelerini kullandı

Kılıçdaroğlu'ndan Eren Yıldırım açıklaması: 'Erdoğan'ın talimatıyla hapse atıldı'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tele-1 TV'de “18 Dakika Özel” programı canlı yayınında Merdan Yanardağ ve Emre Kongar’ın sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, tutuklanan CHP Yüreğir Gençlik Kolu Başkanı Eren Yıldırım hakkında açıklamalarda bulundu.

"Yüreğir Gençlik Kolları Başkanı'nın haksız yere tutuklanması kamuoyu vicdanını sızlatmıştır" diyen Kılıçdaroğlu, ''Gerginlik yaratmak istiyorlar. CHP'nin bütün gençleri sokağa çıkacak hesabını soracak... Hayır Merdan Bey. Ben bu milletin ferasetine güveniyorum. Bizi sokağa davet ediyorlar. Yok silahlar hazır, 50 kişi listede... Bizim dokumuzda Kuva-yi Milliye ruhu vardır. Biz üç beş kişinin bağırmasına pabuç bırakacak parti değiliz'' dedi.

"ERDOĞAN'IN TALİMATIYLA HAPSE ATILDI"

“Erdoğan’ın talimatıyla hapse atıldı. Onun tutuklanmasını isteyen savcı, savcı değil; tutuklayan hakim, hakim değil” diyen Kılıçdaroğlu, Yıldırım’ın tutuklanmasına neden olan olayın güvenlik kamera kayıtlarının verilmediğine de dikkati çekti.

Kılıçdaroğlu, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Yıldırım’ın tutuklanmasından kaymakam, vali, hakim ve savcının sorumlu olduğunu" söyledi. Mustafa Kemal Atatürk’ün savcılara gönderdiği genelgeyi hatırlatan Kılıçdaroğlu, bütün savcıların demokrasinin ne olduğunu anlaması için o genelgeyi okuması gerektiğini vurguladı.

kilicdaroglu-ndan-eren-yildirim-aciklamasi-erdogan-in-talimatiyla-hapse-atildi-734231-1.

'VIZ GELİR TIRIS GİDER'

Kılıçdaroğlu, ''Biz baskıcı devletten değil sosyal devletten yanayız. Bütün vatandaşlarıma söylüyorum. Erdoğan şunu söylemiş bunu söylemiş. Vız gelir tırıs gider'' ifadelerini kullandı.

"ERDOĞAN'IN KURDUĞU TUZAKLARA DÜŞMÜYORUZ"

Kılıçdaroğlu, "CHP’nin terör örgütleriyle yan yana gösterilmek istenmesi" hakkındaki bir soruya ise şöyle yanıt verdi:

“Terör sorununun çözülmemesi siyasetçilerden kaynaklı. Sorunu vatandaşın oy verip iktidar yaptığı siyasi otorite çözecek. Biz ne yapıyoruz, güvenlik güçlerimiz terörle mücadele ediyorsa destek veriyoruz. Şimdi Erdoğan CHP’yi bir anlamda nasıl suçlayabilirim diye özel arayış içinde. Artık Erdoğan’ın söylediklerine bu millet inanmıyor. Erdoğan’ın yerel seçimlerde Osman Öcalan’ı bulması ve devletin televizyonunda konuşturması, İmralı’dan gelen mesajı yayınlaması. Millet kimin ne olduğunu biliyor. Kişinin yaşam tarzı ne olursa olsun, ben onun kimliğiyle değil işsiz, özgür olup olmadığıyla ilgilenirim. Ben Allah’la kul arasına girecek değilim. Biz Erdoğan’ın kurduğu tuzaklara düşmüyoruz ama o tuzak kurmaya aklı sıra devam ediyor” dedi.