Türkiye’nin talebiyle süren F-16 savaş uçağı görüşmelerine dair açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Batı Erdoğan hakkında çok şey biliyor. Batı çok şey bildiği ve elinde tuttuğu bu tarz liderlere bayılır ve destekler” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan F-16 ve Batı açıklamaları: Erdoğan hakkında çok şey biliyorlar!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından F-16 savaş uçağı görüşmelerine ilişkin dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

İsveç ve Finlandiya ile yaşanan NATO geriliminin sonucunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Şimdi de skandalın F-16 meselesinde devam ettiğini görüyoruz” dedi. CHP Lideri, “Batı Erdoğan hakkında çok şey biliyor. Batı çok şey bildiği ve elinde tuttuğu bu tarz liderlere bayılır ve destekler” derken Erdoğan ile ABD Başkanı Biden’ın görüşmesi esnasında masada bulunan çevirmen hakkında da, “Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu ayrıca, Erdoğan’ın geçen yıl ABD Başkanı Joe Biden ile görüşmesinde Merve Kavakçı’nın kızı Fatima Gülham Abushanab’ı tercüman olarak yanında bulundurmasını da bir kez daha hatırlattı, “Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamaları şöyle:

Sevgili Halkım,

Daha NATO'daki imzanın mürekkebi kurumadan Finlandiya ve İsveç’ten gelen skandal açıklamalar, Erdoğan'ın yine hiçbir şey alamadan imza attığını gösterdi. Şimdi de skandalın F-16 meselesinde devam ettiğini görüyoruz.

Yatırımcılarından (sahiplerinden) biri olduğumuz F-35 savaş uçağı projesinden çıkartılmamız ve paramızı geri alamamamız yetmiyormuş gibi, yalvar yakar duruma düşürüldüğümüz F-16 uçaklarını nerede kullanıp nerede kullanamayacağımuza dair şartlar koymaya kalktığını görüyoruz.

Erdoğan ne zaman diplomatik görüşmelerde çevirmen olarak yanına o hanım kızımızı aldıysa, ya milyonlarca kaçak sığınmacı ülkemize girdi ya da bedeli milletimize çok yüksek olan sözleşmelere imza attırdılar. Hep söyledim yine söyleyeceğim, Batı Erdoğan hakkında çok şey biliyor.

Erdoğan ucuz propagandalar dışında elle tutulur hiçbir şeyi bu ülkeye kazandıracak durumda değildir. Öyle "dış güçler" demeyi falan bıraksınlar. Batı, Erdoğan rejimine düşman değildir. İddia ediyorum, Batı çok şey bildiği ve elinde tuttuğu bu tarz liderlere bayılır ve destekler.

Şimdi Erdoğan, sana ne yapman gerektiğini söyleyeyim. Çık ve de ki "Ben imza attım ama muhalefet bunun onaylanmasını parlamentoda engelleyecek, kendi grubumda da bu konuda kontrolüm tam değil."

Yeter ki Türkiye masaya yeniden otursun. Tek bir şartımız var. Bu sefer sadece çevirmen hanım kızımızı yanına alarak iş görmeye çalışma sakın, bırak bu işin ehli diplomatlar işlerini yapsınlar. F-35 ve S-400 konularında anlaşmadan da o masadan kimse kalkmasın.

Buradan ABD’ye sesleniyorum. Bu konuda suçlu arayacaksanız, suçlusu biziz. Varsa bir sorununuz, bizimle halledin.

Ayrıca çevirmen hanım kızımızdan, yüzbinlerce Afgan sığınmacının ülkemize gelmesine yol açan o toplantıda Biden ile neler konuşulduğunu seçimlerden sonra devletimize açıklamasını talep edeceğiz. Verilen her yetki, sorumluluğu ile birlikte gelir. Kendisi de bunu bilecek yaştadır.