CHP lideri Kılıçdaroğlu, Gezi Direnişi'ne ilişkin yaptığı paylaşımda, "Gezi’de yitirdiklerimize sözümüz var: Bu güzel ülkemize gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz!" ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu'ndan Gezi Direnişi için video paylaşımı: Gezi’de yitirdiklerimize sözümüz var

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Gezi Direnişi'nin dokuzuncu yıl dönümünde Twitter üzerinden bir paylaşımda bulundu.

CHP lideri, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Gezi direnişi, demokrasi tarihimizde özgürlüğü haykıran gençlerin sesidir; dayanışmaya, barışa, kardeşliğe ve demokrasiye adanmış milletimizin hareketidir… Gezi’de yitirdiklerimize sözümüz var: Bu güzel ülkemize gerçek anlamda demokrasiyi getireceğiz! Gezi 9 Yaşında"

Videoda; Gezi Parkı protestolarında çekilmiş görüntüler, eylem haberlerine yer vermeyen haber kanalının yayınladığı penguen belgeseli, protestolara evlerden verilen ışık kapatıp açma eylemi, Yıldız Savaşları serisinin karakterlerinden Darth Vader karakterinin kostümü ile Gezi eylemlerine katılan yurttaş, Kılıçdaroğlu'nun eylemlere destek verdiği anlar, 25 Nisan 2022 tarihinde Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çaptırılan ve hakkında tutuklama kararı verilen isimlerden olan Can Atalay'ın kararın ardından "Boyun eğmeyeceğiz, zulme karşı direneceğiz. Şunu bilin, hiçbir hukuka aykırı işleri kabul etmeyeceğiz” tepkisi ve Gezi Davası'nda hakkında hapis cezası verilen ve tutuklanan İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehircilik Proje Koordinatörü Tayfun Kahraman’ın eşi Meriç Demir Kahraman'ın Fox TV canlı yayınında İsmail Küçükkaya'nın yayınında yaptığı açıklamalara ilişkin görüntüler yer aldı.