Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın istifası ardından ilk kez konuşan Kılıçdaroğlu, ekonominin bu halde olmasının esas sorumlusunun ülkeyi tek başına yöneten Erdoğan olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, "Veziri vererek şahı kurtaramazsınız" dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan ilk Berat Albayrak yorumu: Veziri vererek şahı kurtaramazsınız

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ve beraberindeki heyeti, CHP Genel Merkezi'ndeki makamında ağırladı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu’na, CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke ile Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak eşlik etti.

Kılıçdaroğlu ve Karamollaoğlu görüşme sonrası ortak basın toplantısı düzenledi.

Kılıçdaroğlu, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın istifası hakkında ilk kez konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarından satır başları şöyle:

Bu şekilde bir istifa Cumhuriyet tarihimizde bir ilk. Bu bir devlet krizi. Açıklama yapılmıyor. Topluma neden bilgi verilmiyor. Bir grup aman istifası kabul edilmesin diyor. Ama istifa eden neden çıkıp görüşlerini ifade etmiyor, neden istifa ettiğini anlatmıyor?

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir aile şirketi midir? Bunun Berat Albayrak’la ne ilişkisi var diyeceksiniz? Bir aile tarafından mı yönetilecek bu ülke. Berat Bey neden istifa etti, devletin başında kim var? Ekonominin esas sorumlusu Erdoğan. Veziri vererek şahı kurtaramazsınız.

Böyle bir inisiyatifin kullanılması Berat Albayrak tarafından garip bir gelişmedir. Özellikle Cumhurbaşkanı hiçbir değerlendirmede bulunmaması dikkat çekiyor. Belki de bu durum ekonomide bir başlangıç olacak.

(Merkez Bankası Başkanlığı'na Naci Ağbal'ın atanması) Merkez Bankası bağımsız bir kurum değil ki. Bir aile şirketinde istediğiniz kişiyi istediğiniz yerde görevlendirirsiniz. Liyakat yok. Merkez Bankası’nın başına bir politikayı getirirseniz o bankanın bir itibarı olmaz. Yeni Başkan bankacılık konusunda ne yapmış, ben bilmiyorum. Bildiğim kadarıyla bankacılıkla ilişkisi ATM’ye para yatırıp havale göndermek üzerine. Bankacılıkla ilişkisi bu kadardır.

(Albayrak'ın istifasındaki "At izi it izine karıştı" söylemi) Çok sert bir eleştiri. Neyin kastedildiği açıklanmalı.

Karamollaoğlu ise şunları kaydetti:

"Ülkemiz zor bir dönemden geçiyor. Bu problemlerinin hepsinin üzerinden geleceğiz. Bunun için de diyaloga ihtiyacımız var. Bütün dünya değişiyor, sadece biz değiliz. Bizim tabii en önemli konumuz, bir zamanlar Libya öne çıkmıştı ancak şu an da Azerbaycan'da meydana gelen işgaller ve toprakların geri kazanması daha büyük önem taşıyor."