CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Kanal İstanbul ihalesine yabancı müteahhitlerin girmemesi için büyükelçilere mektup yazdığını anımsatarak, “Büyükelçiliklere yazdım; ‘Ülkelerinizden birileri gelip Kanal İstanbul talanına katılırsa bedelini öder’ dedim. Artık yazılı, imzalı olarak ellerinde var; kimse 'bilmiyorduk, duymadık' diyemez” dedi.

Kılıçdaroğlu'ndan Kanal İstanbul mesajı: Artık yazılı olarak ellerinde var; kimse 'bilmiyorduk' diyemez

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda dün yaptığı konuşmadan kesitler içeren bir videoyu sosyal medya hesabında paylaştı.

Kılıçdaroğlu, paylaşımına, “Büyükelçiliklere yazdım; ‘Ülkelerinizden birileri gelip Kanal İstanbul talanına katılırsa bedelini öder’ dedim. Artık yazılı imzalı olarak ellerinde var; kimse 'bilmiyorduk, duymadık' diyemez” notunu düştü.

Kılıçdaroğlu, yayınladığı videoda ise parti grubundaki konuşmasından şu bölümlere yer verdi:

“İhaleye dışarıdan da gelebilirler. Ülkemizi seviyoruz. İstanbul’un talan edilmesini istemiyoruz. Yabancıların da talana ortak olmasını istemiyoruz. Sadece bizim iş insanlarına değil büyükelçiliklere de yazı yazdım. ‘Eğer Kanal İstanbul’a sizin ülkelerinizden bir şirket girer, bir kişi girer, bir müteahhit girer, İstanbul’u talan eder, yağmalarsa o da ağır bedeller ödeyecektir’ dedim. Artık yazılı, imzalı olarak ellerinde var. Kimse bilmiyorduk, duymadık diyemez.”