Geçen hafta Erdoğan’a ‘kara kış fonu’ kurulmasını öneren CHP Lideri Kılıçdaroğlu, akaryakıta gelen zammın ardından, “Tüm enerji sektörü paydaşlarına ve belediyelerimize yarın davet mektubu göndereceğim” açıklaması yaptı.

Kılıçdaroğlu’ndan ‘kara kış fonu’ için adım: Davet mektubu göndereceğini açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, geçen hafta Erdoğan’a önerdiği ‘kara kış fonu’ için adım atıyor. CHP Lideri, “Tüm enerji sektörü paydaşlarına ve belediyelerimize yarın davet mektubu göndereceğim” açıklaması yaptı.

Motorine 3 gün içinde gelen ikinci zammın ardından kişisel Twitter hesabından açıklama yapan Kılıçdaroğlu, “Akaryakıta yine zam geldi. Kara Kış Fonu hemen kurulmalı, hemen! Tüm enerji sektörü paydaşlarına ve belediyelerimize yarın davet mektubu göndereceğim. Bu millet için birlikte ne yapabileceğimizi konuşmak üzere acilen toplanmamız lazım. Milletimiz kaderine terk edilmiştir!” dedi.

Kılıçdaroğlu, geçen hafta birkaç kez yinelediği açıklamalarında, AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a ‘kara kış fonu’nun kurulması çağrısı yapmıştı.

Twitter’dan bir video mesaj paylaşan CHP Lideri, “Zor bir dönemecin eşiğindeyiz halkım. Önümüz kara kış, ayaz. Zam fırtınası geliyor. Bu kışı en az hasarla atlatmamız için, bu videom bir mücadele çağrısıdır. İnancım o ki; size bunları eden elbette bulur, bulacak!” demişti.

Kılıçdaroğlu, özetle şu ifadeleri kullanmıştı:

Maalesef yeni bir zam fırtınası kapımızda. Peki Erdoğan ne yapıyor; bize ABD, Almanya ve İngiltere'nin nasıl bir sefalete düştüğünü anlatıyor. Erdoğan'a önerim Derhal bir kara kış fonu kur. Bu fona en büyük katkıyı 'beşli çeten' yapsın. Onların sildiğin vergilerini al. Ayrıca vergi cennetlerinden gelen milyon dolarlardan hiç vergi almıyorsun. Gel hemen bir kararnameyle halkın hayrına bu kanunu işlet. Yüzde 30 vergi al. Çetelerin yararına kanun çıkarmada çok mahirsin. Bir kere de halk için görelim maharetini.