CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, artan kira ücretlerine tepki göstererek, “Kira meselesi ancak, iktidar değişimiyle birlikte ekonomik toparlanma üzerinden dengelenebileceği için, bu süreçte diğer hane masrafları ile ilgili çetin bir mücadele vermemiz gerekecek. Halkımız ve bizim için başka bir seçenek kalmamıştır” dedi.

Kılıçdaroğlu’ndan kira ücreti tepkisi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, son dönemde oldukça artış gösteren kira ücretleriyle ilgili Twitter hesabından açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de son 7 yılda kiracıların sayısının yüzde 25 oranında arttığını belirten CHP lideri, kira ücretlerinin de ‘korkunç seviyede’ olduğunu vurguladı.

Kılıçdaroğlu, kira ücretlerinin, ‘iktidar değişimiyle birlikte ekonomik toparlanma üzerinden dengelenebileceğini’ ifade etti.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun paylaşımı şu şekilde:

“Sevgili Halkım,

Ülkemizde son 7 yılda kiracıların sayısı yüzde 25 civarında arttı. Kira ücretleri korkunç seviyede. Ev sahibi olma hayali kalmayan çilekeş insanımız artık kiralık ev tutamayacak duruma getirildi. Kira mı ödesin, elektrik-doğalgaz mı, çocuğunun okul masrafını mı?

Kira meselesi ancak, iktidar değişimiyle birlikte ekonomik toparlanma üzerinden dengelenebileceği için, bu süreçte diğer hane masrafları ile ilgili çetin bir mücadele vermemiz gerekecek. Halkımız ve bizim için başka bir seçenek kalmamıştır.”